Nieuws

Internet der dingen is behoorlijk onveilig, zegt HP

Volgens HP bevat elk met internet verbonden toestel, van televisies tot thermostaten, alarmsystemen en weegschalen, gemiddeld zo'n 25 kwetsbaarheden.

Een onderzoek van HP naar de veiligheid van de toestellen die het zogenaamde internet der dingen uitmaken levert weinig rooskleurige resultaten op. Volgens het bedrijf bevat zo"n 70 procent van alle toestellen, inclusief sensors en infrastructuur, zwakke plekken die door hackers gebruikt kunnen worden.

HP"s Fortify-divisie testte tien van de populairste toestellen uit het internet der dingen: tv"s, webcams, thermostaten, afstandbediende stopcontacten, sprinklers, deursloten, alarmsystemen, weegschalen en garageopeners. Daarbij vonden ze zo"n 25 zwakke plekken per toestel. Die bevindingen omvatten zowel de toestellen zelf als de mobiele en cloud-applicaties die ermee verbinden.

[related_article id=”161920″]

De belangrijkste punten? Zo"n 80 procent van de toestellen en software vereist geen sterke wachtwoorden, en evenveel toestellen verzamelen genoeg data om een privacyrisico in te houden. 70 procent van de toestellen versleutelt de communicatie niet, terwijl 60 procent ook geen versleuteling heeft voor software-updates. Tenslotte zijn ook de web-interfaces van 60 procent van de toestellen niet of onvoldoende beveiligd.

Natuurlijk heeft HP, dat met zijn Fortify-producten beveiligingsoplossingen aanbiedt, genoeg redenen om dit nieuws in de kijker te zetten en is het aantal geteste producten wel erg klein, maar de cijfers lijken correct te zijn. Het is overigens ook niet de eerste keer dat er stemmen opgaan rond de vermeende onveiligheid van al deze recente verbonden toestellen.

In ieder geval ziet het er naar uit dat fabrikanten van slimme elektronica zwaarder zullen moeten investeren in de beveiliging van de data die door hun producten gestuurd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business