Nieuws

Mozilla zet per ongeluk wachtwoorden online

De e-mailadressen van tienduizenden ontwikkelaars voor Mozilla, met vierduizend wachtwoorden, zijn per ongeluk online geplaatst.

Een softwarefout in een proces op de servers van Mozilla heeft ervoor gezorgd dat 76.000 e-mailadressen en vierduizend wachtwoorden van leden van het Mozilla Developer Network online werden geplaatst. Dat meldt Mozilla zelf in een blogpost.  

Sinds 23 juni lekte het proces systematisch privé-informatie naar een dumpbestand op een publiek toegankelijke server. De softwarefout werd pas na dertig dagen ontdekt, wat de grote omvang van het lek verklaart.

[related_article id=”161920″]

Zodra de situatie aan het licht kwam, verwijderde Mozilla het bestand met de privégegevens in kwestie, en werd het proces verantwoordelijk voor het lek uitgeschakeld. Volgens Mozilla was er geen ongeoorloofde toegang op de publieke server, maar het bedrijf geeft toe dat het daar niet helemaal zeker van kan zijn.

Getroffen personen zijn per e-mail op de hoogte gebracht. Mozilla excuseert zich voor het voorval: “We zijn gekend voor onze toewijding aan privacy en beveiliging, en we excuseren ons ten zeerste voor het ongemak dat, of eventuele bezorgdheid die dit incident teweeg gebracht heeft”, klinkt het.

Het softwarebedrijf maakt zich sterk om niet alleen het probleem aan te pakken, maar ook achterliggende processen en principes te bekijken zodat dergelijke fouten nooit meer kunnen gebeuren. Het vervelende lek doet zich voor in een woelige periode voor Mozilla.  Er werd net een nieuwe CEO aangesteld die de maker van Firefox terug op de rails moet krijgen. Tegen het einde van dit jaar loopt Mozilla’s lucratieve contract met Google af, en Chrome stak Firefox intussen al voorbij als tweede populairste browser ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business