Nieuws

Draadloos laden wordt geavanceerder

Het Wireless Power Consortium heeft de Qi-standaard voor draadloos laden vernieuwd. De afstand tussen lader en toestel wordt groter, en het compatibele wattage stijgt.

Het Wireless Power Consortium (WPC) is de drijvende kracht achter de wereldwijde adoptie van technologie voor draadloos laden. Het consortium beheert de Qi-standaard, de universele standaard die gebruikt wordt om draadloos laden in consumertoestellen te integreren. Dankzij de eengemaakte norm zijn draadloze Qi-laders compatibel met alle Qi-toestellen.

Het WPC besloot die Qi-standaard nu van een update te voorzien. Qi v1.1 maakt de stap van Qi v1.2. In de praktijk valt dat vooral de merken aan de grotere afstand die mogelijk wordt tussen toestel en oplader. Dat maakt het mogelijk om opladers beter te integreren in het huis, zoals in meubilair. Met Qi v1.1 lag de maximumafstand op 30 mm, met Qi v1.2 komt daar 15 mm bij.

Met Qi v1.2 wordt het mogelijk tot 2000 watt draadloos over te brengen, ideaal voor bijvoorbeeld keukentoestellen. Die, wanneer Qi is ingebouwd in de keuken, niet meer in het stopcontact kunnen. Gelukkig is Qi v1.2 nog compatibel met oudere versies. Toestellen met Qi v1.1 blijven dus werken met v1.2-opladers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business