Nieuws

Britten vinden goedkopere zonnecel uit

De Britse universiteit van Sheffield heeft een manier bedacht om dure zonnepanelen goedkoper te maken.

De Britse universiteit van Sheffield heeft een manier bedacht om dure zonnepanelen goedkoper te maken. Onderzoekers vonden een zonnecollector uit die kan worden aangebracht met een spray op basis van het element perovskiet.

Dit element is niet alleen efficiënt, maar ook stukken goedkoper. Eerder werden er wel experimenten uitgevoerd met organisch materiaal, maar dit zorgde voor hoge kosten en leverde minder resultaat op. In de praktijk zou de techniek die de universiteit ontwikkelde vergelijkbaar moeten worden toegepast als het verven van auto"s.

Door de organische cellen te vervangen door een toplaag van perovskiet konden de onderzoekers een flinke toename van de efficiëntie bewerkstelligen. Door de wijze van aanbrengen wordt het ook mogelijk om zonnepanelen andere vormen te geven. De huidige techniek zou volgens de onderzoekers makkelijk op te schalen zijn voor massaproductie, maar is nog niet helemaal klaar voor consumentengebruik. De onderzoekers vinden de nieuwe zonnecellen wel "veelbelovend".

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business