Nieuws

Google koopt artificiële intelligentie-app Emu

Emu, een artificieel intelligente sms-assistent, wordt een onderdeel van Google. Dat impliceert dat de app zoals die nu bestaat verdwijnt.

Emu is een ingebouwde assistent voor je telefoon. De app begrijpt wat jij sms’t of ontvangt, en geeft context gebonden hulp. Als iemand vraagt wanneer je vrij bent zal je bijvoorbeeld meteen een klein kadertje met je agenda zien verschijnen. Emu leert wat je wanneer nodig hebt omdat het werkt met artificiële intelligentie en machine learning.

De technologie achter Emu spreekt Google erg aan. De Android-maker kocht de applicatie voor een niet nader genoemd bedrag. Met behulp van Emu kan de internetgigant zijn eigen contextgebonden dienst Google now uitbreiden en een stuk meer functionaliteit geven. De app werd ontwikkeld door veteranen van Siri, Yahoo Mmessenger en Google, en debuteerde op Android. Na verloop van tijd maakte de slimme assistent de sprong naar iOS.

[related_article id=”158256″]

Met de acquisitie door Google komt er wel een einde aan Emu zoals we het kennen. Op 25 augustus verdwijnt de app uit de winkel en stopt hij met functioneren. Gebruikers zullen vanaf dan geen berichten meer kunnen zenden en ontvangen. Wanneer en hoe Emu zijn comeback zal maken is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business