Nieuws

Adobe dicht nieuwe gaten in Flash en Acrobat

Het is weer tijd om je Flash-player te updaten. Een lek in zowel Flash als Reader wordt misbruikt door geboefte, dus heeft Adobe alle versies van Flash geüpdatet.

Het lijkt erop dat Adobe snel een lek gedicht heeft in Reader en Flash waar al misbruik van werd gemaakt door kwaadwillenden. Het gaat alleen om de Windows-versies van de software, OS X lijkt geen last van de aanvallen te hebben.

Het lek stelt aanvallers in staat om de sandboxbescherming binnen Reader en Flash te omzeilen, waardoor kwaadaardige software toegang tot de computer van de gebruiker krijgt.

Volgens een blogpost van Adobes Costin Raiu en Vitaly Kamluk van Kaspersky Labs zijn de aanvallen zeldzaam, maar is het toch belangrijk dat iedereen zijn software zo snel mogelijk updatet. Gebruikers van Adobe Reader 11.x voor Windows kunnen het beste updaten naar versie 11.0.08. Gebruikers van Adobe Reader 10 kunnen upgraden naar Adobe Reader 10.1.11.

[related_article id=”161920″]

In Flash zijn meer lekken gevonden die vooral invloed hebben op versie 14.0.0.145 en eerdere uitgaves voor zowel OS X als Windows, inclusief de geïntegreerde edities in Chrome en Internet Explorer. De meeste gebruikers kunnen het beste updaten naar versie 14.0.0.176.

Gebruikers van Chrome krijgen een update naar versie 14.0.0.177 en de plug-in voor Firefox wordt versie 14.0.0.179. Linuxgebruikers wordt aangeraden hun versie van Flash te updaten naar 11.2.202.400.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business