Nieuws

AMD lanceert eigen Radeon-SSD’s

AMD valt de SSD-markt binnen met de Radeon R7-reeks. Het bedrijf wil vooral gamers aanspreken met de eigen solidstatedrives.

Eerder dit jaar raakte bekend dat AMD de samenwerking aanging met OCZ, een producent van SSD’s. Samen met OCZ wil AMD eigen SSD’s op de markt brengen onder het AMD Radeon-merk. Met de AMD Radeon R7-reeks, die bestaat uit drie lichtjes verschillende SSD’s, werpt die samenwerking nu haar vruchten af.

De R7-toestellen zijn gebouwd met 19 nm NAND van Toshiba en de Indilux Barefoot 3-controller die OCZ gebruikt in de eigen Vertex 460. De firmware is echter aangepast, zodat de controller iets beter presteert dan in de Vertex, met een hogere bandbreedte tot gevolg.

De Radeon R7 heeft drie varianten, die twee weken geleden reeds uitlekten: één met 120 GB, één met 240 GB en een exemplaar met 480 GB aan opslagruimte. De leessnelheden voor alle drie de SSD’s ligt op 550 MBps, schrijven gaat op 470 MBps voor het toestel van 120 GB en 530 MBps voor de grotere SSD’s.

Garantie

AMD pakt uit met een MTBF van 2,3 miljoen uur. Je moet zonder problemen elke dag 30 GB op de schijf kunnen wegschrijven en dat tot vier jaar lang. Zolang loopt de garantie van het product. Vier jaar is een jaar langer dan de meeste andere SSD’s, maar zes jaar minder lang dan wat SanDisk biedt op de Extreme Pro.

AMD wil met de Radeon R7 SSD’s een gaatje vullen tussen de zakelijke prestatiegerichte opslagmedia en de consumergeoriënteerde exemplaren. Verder hoopt het bedrijf zich te profileren als een aanbieder van zowat alle grote hardwarecomponenten. AMD heeft intussen apu’s, cpu’s, gpu’s, geheugen en SSD’s in zijn portfolio. “Dat maakt het koopproces eenvoudiger voor de klanten”, aldus AMD. “Ze kunnen voor alles terecht op één plaats, en weten dat de producten goed zullen samenwerken.”

Wie een AMD-SSD koopt zal daar een adapter bij krijgen om de dunne 2,5 inch-schijf te doen passen in de 3,5 inch-bay van zijn desktop. Verder krijg je Acronis clonesoftware meegeleverd, waarmee je een oude schijf probleemloos en integraal kan overzetten op de nieuwe SSD. Voor de 120 GB-editie betaal je 74,5 euro, die van 240 GB kost 122 euro en de 480 GB SSD gaat over de toonbank voor een adviesprijs van 195,75 euro exclusief btw.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business