Nieuws

Gratis OneNote-app nu ook voor Android-tablets

Microsoft nieuwe versie van OneNote voor Android is geoptimaliseerd voor tablets en voegt ondersteuning toe voor digitale handgeschreven notities.

Microsoft heeft nu ook een Android-versie ontwikkeld van OneNote, de notitie-applicatie, met ondersteuning voor digitaal schrijven.

De nieuwe app kan je vanaf nu gratis downloaden op de Google Play Store, op toestellen die Android 4.1 of hoger draaien. Microsoft was al een aantal maanden bezig met de bèta’s van de nieuwe app.

[related_article id=”161452″]

OneNote voor Android bevat ook ondersteuning voor handschriften en een “aanraakvriendelijke navigatie”, volgens de woordvoerders van Microsoft.

Zoals het bedrijf al aan de bètatesters had onthuld, kan je met OneNote op Android dus handgeschreven notities nemen met een stylus of vinger; opmaakopties van getypte tekst aanpassen, zoals fonts en lettergrootte, uitlijning en tags; en tussen notebooks, secties en pagina’s bewegen met een paar vegen.

Naast de nieuwe app kwamen er tegelijk ook een aantal andere updates voor OneNote.

OneNote voor Windows Store (de Metro-versie van het programma, voor Windows 8.x) kreeg zo een highlighter-functie, printerondersteuning en de mogelijkheid om bestanden en PDF’s toe te voegen.

Ook Livescribe+ werd geüpdatet, met een automatische verzendoptie waarmee gebruikers handgeschreven notities met hun Livescribe 3 smartpen rechtstreeks naar OneNote kunnen sturen.

Ondertussen werkt het bedrijf verder aan andere touch-versies van Office-apps voor Android. Volgens bepaalde bronnen zou de Office-suite voor het mobiele platform voor het einde van dit jaar nog moeten verschijnen.

Met deze Android-versie staat de teller van OneNote-versies op negen; gebruikers van Windows, Windows 8, Windows Phone, iOS, Mac OS X, Android-telefoons, Android-tablets, Amazon Fire Phone en Kindle Fire kunnen de app gebruiken, en OneNote online is beschikbaar in verschillende browsers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business