Nieuws

Google Slides nu ook op iPhone en iPad

Met de toevoeging van Slides op de iPhone en iPad, is Googles volledige kantoorpakket beschikbaar op alle grote platforms.

Het Enterprise-team van Google heeft bekendgemaakt dat het eindelijk Slides beschikbaar maakt voor de iPhone en iPad. Eerder werden ook al Docs en Sheets beschikbaar gemaakt. Dit betekent dat Googles volledige set van productiviteitsapps nu te krijgen is op alle grote platforms.

Mobiliteit
Het team deed in juni de belofte dat mobiliteit de volgende prioriteit was op zijn missie om de volledige productiviteitssuite compatibel te maken met Microsoft Office. Door deze laatste uitbreiding zijn gebruikers van alle mobiele apparaten in staat Office-bestanden te openen en bewerken zonder het programma op hun apparaat te installeren.

[related_article id=”161452″]

Met de toevoeging van iOS stelt Google dat het nu mogelijk is om met elk bestand, op elk apparaat, op elk moment te werken. “Of je nu werkt met een bestand dat origineel aangemaakt is Microsoft Office of in Docs, Sheets of Slides op een Android-telefoon of -tablet, iPhone, iPad, Chromebook of laptop, met of zonder internetverbinding, dit en meer kun je nu ook allemaal doen met Google Apps”, schrijft software-engineer Li-Wei Lee van Google in een blogpost.

Alternatief
Hoewel de upgrades doen geloven dat Google bereid is zijn platform verenigbaar te maken met andere omwille van productiviteit, is het ook een signaal dat de gigant zijn apps zo positioneert dat het een aantrekkelijk alternatief is voor bedrijven die los willen komen van de ongebruikte Office-abonnementen. 

Google merkt volgens Softwatch op dat “ongeveer tachtig procent van de Office-licenties slechts minimaal gebruikt wordt, omdat medewerkers slechts een paar minuten per dag met Office werken of zelfs helemaal niet.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business