Nieuws

Apps om naadloos toestellen te koppelen

Beter dan kabeltjes: hou je smartphone en computer gesynchroniseerd dankzij deze apps.

Je telefoon en computer zijn allebei krachtige machines, maar ze worden nog krachtiger als je ze met elkaar verbindt. En dan bedoel ik niet met een USB-kabeltje; er zijn apps die je desktop en Android-toestel met elkaar laten praten om je zo bestanden te laten uitwisselen, notificaties te laten bekijken en zelfs sms’en te versturen zonder je smartphone aan te raken.

Hier verzamelde ik voor jullie drie uitstekende apps die een brug vormen tussen je twee systemen. Ze zijn in de eerste plaats voor Android, maar iPhone-gebruikers kunnen zich al verheugen op Handoff, een nieuwe feature in iOS 8 die je iPhone en iPad verbindt met je Mac.

Pushbullet

[related_article id=”160534″]

Gratis, voor Android en iOS

Pushbullet is sterk gegroeid in het afgelopen jaar. De app begon als een manier om links, notities en bestanden draadloos uit te wisselen tussen je toestellen, maar is geëvolueerd tot een krachtige tool om zowel informatie uit te wisselen als je Android-notificaties weer te geven op je desktop. Daarvoor gebruikt Pushbullet een combinatie van een app en een browserextensie voor Chrome of Firefox.

De gratis app werkt prima om notities, links, checklists, bestanden en locaties op een kaart van je computer naar je telefoon en omgekeerd te sturen. Je kunt die items ook doorsturen naar je vrienden die Pushbullet gebruiken.

De belangrijkste reden waarom ik de app zelf gebruik is om de meldingen van mijn telefoon te kunnen zien op mijn computer. Dat is erg handig om te zien als iemand je belt, of een sms de moeite waard is om mijn toestel op te vissen, of gewoon om erachter te komen waarom mijn telefoon trilt, allemaal zonder mijn blik los te moeten scheuren van het grote scherm. Je kunt zelf kiezen welke apps een desktopmelding genereren en je kan de functie ook uitschakelen als je even niet gestoord wil worden. Deze krijg je echter niet met de iPhone-app.

Kortom: De app is extreem makkelijk op te zetten en te gebruiken, maar Pushbullets ontwerp kan in het begin wel wat verwarrend werken. Een aanrader, zeker voor notificaties.

Moaxis

Gratis, voor Android en iOS

Net zoals Pushbullet maakt Moaxis een verbinding met je telefoon om zo je notificaties weer te geven op je desktop. Het hoofddoel van de app is echter om je sms’jes te laten versturen vanuit je computer met de Moaxis-app voor Windows, Mac en Chrome.

Als je Moaxis downloadt voor je telefoon moet je een computer toevoegen waar de app mee synchroniseert. Als je die set-up doorlopen hebt, moet je de app eigenlijk niet meer openen. In plaats daarvan gebruik je de desktop-app om berichten te versturen en het adressenboek van je telefoon te bekijken. Alle bestaande sms-gesprekken verschijnen vanzelf in de desktop-app, zodat je meteen verder kan. Het enige nadeel is dat je je telefooncontacten wel kan zien, maar niet kan aanpassen.

Kortom: Het initiële set-upproces kan ingewikkeld zijn en je kan het adressenboek van je telefoon niet aanpassen van op je desktop. Als je eenmaal vertrokken bent met de app wordt het versturen van sms’en en het verderzetten van conversaties kinderspel.

Airdroid

Gratis, enkel voor Android

Airdroid bestaat ondertussen al jaren en blijft een populaire tool om je telefoon te synchroniseren met je computer. De app combineert een brede set features in een pakket, waaronder het uitwisselen van bestanden en het bekijken van notificaties en verzenden van sms’jes op je desktop.

Airdroid spitst zich toe op het managen van je toestel: je kan er call logs mee oproepen, nieuwe apps installeren, en een screenshot nemen van op afstand. Je kunt ook berichten sturen naar je contacten, maar in mijn eigen ervaring werkt dat niet altijd feilloos. De rest van de inbegrepen tools werkt echter uitstekend en laat je kennismaken met de diepere lagen van je toestel en apps.

Kortom: Een waardevol totaalpakket. Je kunt het desktop-dashboard van Airdroid oproepen in de browser, dus je kan de toepassingen op elke computer gebruiken. Wel moet je je telefoon telkens wanneer je de app wil gebruiken verbinding laten maken met Airdroid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business