Nieuws

Samsung stapt in virtual reality met de Gear VR

Samsung zet de stap naar virtual reality met de Gear VR, een virtual reality-bril die werd ontwikkeld in samenwerking met de makers van de Oculus Rift.

Tegelijkertijd met de onthulling van de nieuwe Galaxy Note 4 heeft Samsung ook een nieuw accessoire voor de telefoon gepresenteerd: de Gear VR. De Gear VR is een virtual reality-bril die het bedrijf heeft ontwikkeld in samenwerking met Oculus, het bedrijf achter de Oculus Rift dat recent door Facebook werd overgenomen.

Bij de presentatie van de Gear VR moesten we onmiddellijk denken aan Google Cardboard, omdat beide brillen werken volgens hetzelfde principe. Samsung biedt met de Gear VR echter een meer afgewerkt product, dat qua ervaring en kwaliteit nauwer aansluit bij de Oculus Rift dan bij de kartonnen bril van Google.

[related_article id=”160734″]

De Gear VR maakt gebruik van de Note 4 – en alleen de Note 4 – voor de verwerking en weergave van beelden. Het grote amoledscherm en de Quad HD-schermresolutie van de telefoon komen daarvoor goed van pas. Je klikt de Note 4 vast in een houder aan de voorkant van de bril, recht voor twee lenzen die een 3D-effect creëren wanneer je er door kijkt. Aan de rechterkant van de bril zitten een aantal bedieningselementen en bovenaan is een wieltje om de focus aan te passen. Hoewel je naar verluidt een gamepad via bluetooth op de bril moet kunnen aansluiten, gebeurt het grootste deel van de bediening via hoofdbewegingen.

De ervaring is gelijkaardig aan die van de Oculus Rift, maar in tegenstelling tot die laatste heb je bij de Gear VR geen last van kabels. Je kan dus vrij rond bewegen en omdat de bril met een elastiekband rond je hoofd zit, hoef je hem niet heel de tijd vast te houden zoals dat wel bij Googles Cardboard het geval is.

Momenteel zijn er nog maar een aantal spelletjes en demo’s beschikbaar om de ervaring van de Gear VR te demonstreren. Samsung werkt echter samen met verschillende partners op het gebied van gaming, video, maar bijvoorbeeld ook educatie, om het aanbod snel uit te breiden. Zodra de bril publiek beschikbaar is, zal er ook een winkel met content worden gelanceerd.

?Het is nog niet duidelijk of en wanneer de virtual reality-bril bij ons op de markt zal verschijnen. Ook een prijs werd nog niet gecommuniceerd. Het is wel duidelijk dat virtual reality een nieuwe markt wordt om in de gaten te houden, nu verschillende fabrikanten hun interesse beginnen te tonen. Update: De Gear VR komt nog voor het einde van dit jaar naar de Benelux voor een adviesprijs van 199 euro. Voor dat geld heb je wel alleen de bril, wil je er ook een gamecontroller bij, dan betaal je 249 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business