Nieuws

Eerste Core M-toestel al in oktober verkrijgbaar

Vijf grote merken introduceren op IFA al flinterdunne toestellen met Intels splinternieuwe 14 nanometer Broadwell Core M ingebouwd.

Intel onthulde gisteren zijn langverwachte lijn van 14 nanometer-processors. De chips worden op de markt gebracht onder de naam Core M, en de eerste laptops die daarmee voorzien zijn liggen volgende maand al in de winkel.

Helix
Lenovo bijt de spits af met de Thinkpad Helix. Dat toestel kondigde Lenovo al twee dagen voor de release van de Core M aan, maar met de persconferentie van Intel werd duidelijk dat de mysterieuze nieuwe processor in het toestel de langverwachte Broadwell is. De Helix is een 2-in-1 die dankzij de nieuwe processortechnologie lichter en dunner is dan de vorige generatie. De hybride is volgende maand al te koop.

Ook HP introduceert nieuwe toestellen. Het merk breidt de Envy x2-reeks uit met twee nieuwe exemplaren met los te koppelen toetsenborden. Een dag voor de release van de Core M toonde HP al een glimp van de toestellen op Showstoppers. De nieuwe Envy x2’s bestaan in een 13,3 inch- en een 15,6 inchvariant.

Transformer
Asus verwekt Core M in zijn productlijn met de Asus Zenbook UX305, een ultrabook met een 13 inch QHD-scherm. Daarnaast verkoopt het bedrijf vanaf deze herfst een nieuwe Transformer. De Transformer Book T300FA zou 599 euro kosten en vrij direct opgevolgd worden door de nog dunnere T300 Chi.

Acer tot slot brengt eind dit jaar de Aspire Switch 12uit, een 12,5 inch 2-in-1 met een magnetisch toetsenbord. Met de nieuwe aankondigingen lijkt het erop dat de Core M-lijn van processors erg snel goed vertegenwoordigd zal zijn in het laptop- en hybridegamma. Dankzij de 14 nanometertechnologie kunnen fabrikanten nog dunnere toestellen maken dan voordien, en dat lijkt aan te spreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business