Nieuws

Technics maakt Europese comeback

Na zes jaar herintroduceert Panasonic het prestigieuze audiomerk Technics aan de hand van twee nieuwe producten, gericht op HD-geluid.

Panasonics submerk Technics was een naam die respect afdwong in de geluidsbusiness. Met de komst van mp3 verschoof de interesse van de consument echter van de kwaliteit van analoog naar de eenvoud van digitaal. Technics, dat traditioneel inzette op premium geluidskwaliteit, had daar geen zaken mee.

Met de komst van hoog kwalitatieve audio in de vorm van high definition digitale audiosignalen is er echter opnieuw een plaats voor het beroemde geluidsmerk, en na een winterslaap van zes jaar maakt Technics een comeback op IFA.

[related_article id=”160734″]

Duur
De Europese markt is de eerste die de nieuwe geluidstoestellen onder ogen (en oren) krijgt. Aan de high-end kant van het segment herintroduceert Technics het R1-referentieontwerp. Dat ontwerp, dat uit een stereo power-versterker bestaat gecombineerd met een netwerkcontroller en speakers, heeft als doel studio-audio voort te brengen. Met een prijskaartje van om en nabij de 40.000 euro kan je vermoedelijk degelijk geluid verwachten.

Minder duur
In de iets betaalbaardere prijsklasse onthult Technics de C700-serie. Die bestaat, zoals een traditionele geluidstoren, uit verschillende onderdelen, waaronder afzonderlijke luidsprekers, een versterker en een optionele cd-speler. Het geheel produceert volgens Panasonic een premium geluid, en is met het prijskaartje van 5,000 euro al iets goedkoper.

Beide nieuwe producten zien er sober en retro uit, en herstellen vanuit een visueel standpunt het vertrouwen in Technics als een merk. Het grote verschil met het oude Technics is dat het merk zich nu mee op het digitale werpt. Beide producten worden gelanceerd in de winter van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business