Nieuws

Asus EeeBook blaast netbook nieuw leven

Met een prijskaartje van 199 euro is deze Windows 8-laptop bijzonder scherp geprijsd. Maar is hij ook echt de moeite waard?

Microsoft voelt de hete adem van Googles Chromebooks in zijn nek, en heeft met een aantal fabrikanten gepraat om goedkope Windows 8-laptops op de markt te brengen. De Asus EeeBook is er daar eentje van. Met een prijskaartje van 199 euro is dat razendscherp voor een Windows 8-laptop, maar heb je er ook iets aan?

Het toeval wil dat Asus ook aan de wieg stond van de oorspronkelijke netbook. Daarom dat het weinig verrassend is dat zij de kar trekken in de strijd om goedkope Windows 8-laptops. De EeeBook X205 ziet eruit als een netbook, maar door zijn 11,6 inchscherm (1.366 x 768 pixels) is hij wel praktischer in gebruik. Het TN-paneel is niet bijster goed, maar we verwachten geen wonderen voor dit prijskaartje.

Verder zit er een Intel Bay Trail Z3735 quadcoreprocessor aan boord, samen met 2 GB RAM en 32 of 64 GB eMMC geheugen (+ 500GB Asus WebStorage). Volgens Asus zou de laptop een uithoudingsvermogen van 12 uur moeten hebben, prima in lijn van wat je van een netbook verwacht. Hij is bijzonder licht: 980 gram. Benieuwd of Windows 8 vlot bedienbaar is op deze configuratie. Net dat probleem heeft de oorspronkelijke netbook de doodsteek gegeven. Afwachten dus…

Asus hoopt dat de EeeBook X205 voor Kerstmis in de winkels ligt, maar 100 procent garantie wil het ons daarop niet geven. Zou zonde zijn als ze die deadline niet halen, want met 200 euro kan dit wel een interessant kerstcadeau zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business