Nieuws

Vijf zaken die Apple ook nog heeft aangekondigd

Naast twee nieuwe iPhones, een smartwatch en een technologie om mobiel te betalen, had Apple nog een paar kleinere aankondigingen in de marge.

Gisteren waren alle ogen gericht op Cupertino, de thuisbasis van Apple, waar de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden gelanceerd. Maar dat was lang niet al het nieuws dat we gisteren uit het kamp van Cook en de zijnen te horen kregen. Naast de langverwachte Apple Watch en mobiele betaaltechnologie Apple Pay, werden er nog vijf nieuwigheden aangekondigd. Een overzicht.

1. iOS 8 beschikbaar vanaf 17 september

De nieuwe iPhones liggen pas vanaf 19 september in de Verenigde Staten in de winkel, maar vanaf 17 september kan iedereen die dat wil reeds iOS 8 op zijn huidige iPhone of iPad installeren. Het besturingssysteem is beschikbaar voor toestellen vanaf de iPhone 4S, iPad 2 en iPod Touch van de vijfde generatie. Een licht opgepoetste look, widgets, externe toetsenborden en allerlei fijne tweaks: dit is er veranderd in iOS 8.

[related_article id=”158256″]

2. Ontwikkelaars krijgen toegang tot Apple WatchKit

Met WatchKit kunnen ontwikkelaars vanaf dag één aan de slag met het maken of aanpassen van toepassingen voor de nieuwe Apple Watch. WatchKit maakt deel uit van een bredere verandering in strategie – zie ook HomeKit en HealthKit – naar meer openheid rond Apples technologieën.

3. Nieuwe tarieven voor iCloud

De prijzen van iCloud zijn lange tijd niet erg competitief geweest in vergelijking met andere clouddiensten, maar onder druk van de toenemende concurrentie heeft Apple zijn prijzen wat betaalbaarder gemaakt. De tarieven zijn voortaan als volgt: 20 GB voor 99 dollarcent per maand, 200 GB voor 4 dollar per maand, 500 GB voor 10 dollar per maand, en 1 TB voor 20 dollar per maand. Gratis krijg je nog altijd toegang tot 5 GB, wat aan de lage kant is in vergelijking met de concurrentie. Microsoft en Google bieden allebei 15 GB.

4. U2 zet nieuwe album gratis op iTunes

Elke iTunes-klant krijgt gratis toegang tot het nieuwe album van U2, “Songs of Innocence”. Het album komt daarmee in de digitale muziekbibliotheek van meer dan 500 miljoen mensen terecht en zal tot 13 oktober exclusief te beluisteren zijn via iTunes, iTunes Radio en Beats Music. Nadien wordt de plaat voor het grote publiek beschikbaar.

5. Apple zegt iPod Classic vaarwel

De aankondiging van Apple zag de onthulling van een aantal nieuwe toestellen, maar er werd ook afscheid genomen van een klassieker: de iPod Classic. De originele iPod werd 13 jaar geleden gelanceerd en de mp3-speler is gedurende al die jaren een belangrijke productcategorie gebleven voor Apple. Maar nu iedereen met een smartphone rondloopt en de wearables hun intrede maken, lijkt een traditionele mp3-speler haast een stuk antiek. Toen Apples online winkel kort na het evenement weer online kwam, was de iPod Classic – de laatste muziekspeler van het bedrijf zonder aanraakscherm – dan ook uit het aanbod verdwenen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business