Nieuws

Knox van Samsung wordt nog veiliger

Samsung geeft de beveiliging van Knox een flinke boost door de samenwerking met Centrify op te krikken.

Samsungs tool Knox Enterprise Mobility Management (Knox EMM) is al veilig, maar alles kan beter. Daarom vernauwt de Zuid-Koreaanse smartphonebouwer zijn samenwerking met Centrify.

Knox voorziet in beveiligingsfuncties waardoor professionele en persoonlijke toepassingen naast elkaar kunnen bestaan op eenzelfde toestel. Met een druk op de knop kan een gebruiker wisselen tussen de professionele en de privémodus van zijn smartphone. Zodat bedrijven zich niet hoeven te bemoeien met privécontent, en diezelfde toepassingen op hun beurt geen veiligheidsrisico inhouden voor de professionele apps.

[related_article id=”161920″]

Centrify zal in Knox op de achtergrond het monitoren van permissies voor zijn rekening nemen, net als de identiteitscontrole.

EMM wordt voorgeïnstalleerd op de Galaxy-toestellen van Samsung, en is te gebruiken voor een maandelijkse bijdrage. De opbrengsten daarvan zullen Centrify en Samsung verdelen: Centrify krijgt royalty’s per verkocht toestel met Knoxx EMM, net als 4 dollar van de maandelijkse abonnementskosten.

De samenwerking tussen Samsung en Centrify moet Knox EMM aantrekkelijker maken voor bedrijven. Samsung wil IBM en Apple verslaan, net als mobility-managementtools van andere bedrijven, door zelf een volledig softwarepakket te leveren.

Concurrentie
De overeenkomst tussen de twee komt niets te laat, aangezien Apple en IMB voordien al de handen in elkaar sloegen voor een gelijkaardig aanbod op de iPhone en iPad. iToestellen zijn momenteel populairder in professionele kringen en dat is niet naar de zin van Samsung, dat niet zal rusten alvorens het Apple op elk gebied de loef kan afsteken. In dat kader wordt Knoxx EMM zelfs beschikbaar gemaakt voor niet Samsung-toestellen, aangezien Google de code integreerde in het Android-besturingssysteem zelf. Zelfs iOS-telefoons en –tablets kunnen er gebruik van maken.

Mobilitymanagement is essentieel in een wereld waar BYOD de norm wordt. Als werknemers hun eigen toestellen mogen gebruiken om in te loggen op de bedrijfsservers, en om apps van het bedrijf te draaien, dan is daar een goed en veilig kader voor nodig waar toestemmingen grondig beheerd worden, en persoonlijke (en eventueel onveilige) apps op de telefoon geen kans krijgen om de professionele inhoud van het toestel te stelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business