Nieuws

Bijna kwart van Android-toestellen draait KitKat

Cijfers die Google bekendmaakt tonen aan dat Jelly Bean nog steeds de helft van de Android-toestellen vertegenwoordigt. Maar Kitkat stijgt wel naar bijna een vierde.

Volgens statistieken van Google drijft de recentste Androidversie, KitKat, ongeveer een vierde van de Android-toestellen die de Google Play Store bezoeken aan.

De data werden verzameld over een periode van zeven dagen (eindigend op 9 september 2014) en tonen dat Android 4.4 op 24,5 procent van de toestellen geïnstalleerd is.

[related_article id=”158662″]

KitKat werd gelanceerd op 31 oktober 2013, wat automatisch inhoudt dat het einde van zijn heerschappij alweer in zicht komt. Google heeft de opvolger immers al aangekondigd: Android L.

Ondertussen heeft KitKat nog een lange weg te gaan om z’n voorganger Jelly Bean (versies 4.1.x tot 4.3) in te halen: die release staat voorlopig nog te pronken op meer dan de helft van alle Android-toestellen.

De oudere versies van het OS beginnen dus langzaamaan weggedrukt te worden, hoewel ze nog significant zullen blijven tot eind 2015. Tegen die tijd zal KitKat opgevolgd zijn door Android L, en zal een nieuwe versie tractie proberen te winnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business