Nieuws

Sopularity voorspelt beste hashtags voor je tweet

Een Belgische doctoraatsstudent ontwikkelde een tooltje dat voor elke tweet automatisch de meest impactvolle hashtags voorspelt.

Sopularity werd ontwikkeld door Steven Van Canneyt, een doctoraatsstudent aan de Universiteit Gent. Het tooltje geeft gebruikers suggesties voor de meest geschikte hashtags bij hun tweet.

Waarom is dat belangrijk? Volgens cijfers van Twitter zelf is een tweet met een of meerdere hashtags tot twee keer zo engaging als een exemplaar zonder hashtags.

De ene hashtag is de andere echter niet, en Sopularity wil je dan ook helpen om de exemplaren met het hoogste potentieel uit te kiezen. Met een welgemikte hashtag worden je tweets zowel populairder als makkelijker te vinden. Een win-winsituatie dus.

Sopularity gebruikt machine learning-technieken om te achterhalen waar jouw tweet over gaat en zo een gepaste hashtag aan te reiken. Het spreekt daarbij voor zich dat het tooltje accurater zal zijn bij nieuwsfeiten of belangrijke thema’s; als je een persoonlijker twitterberichtje de ether in stuurt, wordt het moeilijker.

Sopularity is momenteel in bèta en bestaat als online tooltje – daarop kan je hier gratis inschrijven – en als Chrome-extensie, waarmee je content van op het internet kunt delen en meteen de juiste hashtags meegeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business