Nieuws

Bluetoothsensor houdt druk op autobanden in het oog

Een eenvoudige bluetoothsensor op je autoband stuurt je realtime informatie over de druk op je banden, zodat je tijdig kan bijpompen.

Je bandendruk is potentieel van levensbelang. Te platte banden kunnen een klapband met bijhorend ongeluk veroorzaken, maar ook wanneer je band intact blijft is het een goed idee de druk op het juiste peil te houden. Dat komt niet alleen je verbruik, maar ook de slijtage ten goede.

Door eens ernstig te kijken en met je duim op de band te duwen kom je maar zoveel te weten. Eenvoudiger, en vooral accurater, is Fobo Tire. Fobo Tire is een project van enkele uitvinders dat loopt op Indiegogo. De Fobo Tire is een klein toestel dat je zo op je band plaatst. Het toestel neemt de plaats in van de afsluitkap op de vulklep van de band. Van daaruit neemt het ding constante metingen van je bandendruk.

[related_article id=”161563″]

Bluetooth
De sensor stuurt die gegevens via bluetooth 4.0 onmiddellijk naar je smartphone (Android of iOS). Daarop kan je de bandenspanning van tot twintig wagens in het oog houden. Als de druk te laag wordt, krijg je een alarmmelding. Bij de sensors hoort ook een monitor voor in de wagen. Zo heb je zelfs geen smartphone nodig om waarschuwingen te ontvangen. Omdat Fobo Tire met het zuinige bluetooth 4.0 werkt, moet de batterij ongeveer twee jaar meegaan.

De makers van de Fobo Tire claimen dat hun uitvinding het potentieel heeft om duizenden ongelukken te voorkopen, en honderden levens te redden. Volgens hen zal de bandenspanningsmonitor er immers voor zorgen dat het aantal klapbanden drastisch vermindert.

De Fobo Tire is gereed voor massaproductie. Op Indiegogo haalde het project in minder dan twee weken bijna drie keer het benodigde bedrag op, en de fondsenwerving loopt nog meer dan een maand. De deal waarbij je vier sensors kon kopen voor 75 dollar is intussen verlopen, maar je kunt nog steeds een set kopen voor 90 dollar. Daar komen dan wel 20 dollar verzendkosten naar Europa bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business