Nieuws

De zandbak van de toekomst volgens Japan

Sega onthult een hoogtechnologische zandbak waarin je gekleurde landschappen kan bouwen, met blauwe zeeën en besneeuwde bergtoppen.

De zandbak is geen end-of-life-technologie, zo bewijst Sega. Je zou kunnen denken dat je maar weinig kunt doen met wat in essentie een bak vol zand is, maar dan heb je het mis. Het Japanse bedrijf ontwikkelde een zandbak die een hele wereld tot leven laat komen terwijl kinderen (of volwassenen die jong van geest zijn) het landschap veranderen. Dat weet Nikkei Technology.

De bak is gevuld met een speciaal soort niet-plakkend zand. Boven het zand bevindt zich een projector, bijgestaan door de nodige sensors. De sensors meten hoe hoog of laag het zand in de bak komt, en de projector past zijn projectie daarop aan.

[related_article id=”160734″]

Vis
Graaf je bijvoorbeeld een put in het zand, dan zal die zich dankzij de projectie vullen met water en vissen. Vlak land kan gras krijgen, en hoge hoopjes zand worden als bergen voorzien van een besneeuwde top.

De zandbak heeft verschillende modi zoals zomer, herfst en winter. Al naargelang de modus verandert het kleurenpakket. De Japanse zandbak kan echter meer dan alleen landschappen projecteren, de technologie brengt ook leven naar de zelfgemaakte wereld. Zo verschijnen er kevers of vlinders, die reageren op de armbewegingen van spelende kinderen. Ze kunnen de diertjes bijvoorbeeld duwen en tegenhouden.

Sega’s high-tech toekomstzandbak is bedoeld voor in arcades maar ook voor plaatsen waar kinderen vaak moeten wachten, zoals bij een autoverkoper. De technologie lijkt voorlopig exclusief Japans, maar hopelijk komt het gekleurde zand binnenkort ook naar Europa.

arcadegamekinderennieuwsontspanningsegaspeltechnologiezandbak

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals