Nieuws

(Bijna) universeel toetsenbord van Microsoft

Microsoft brengt een toetsenbord op de markt dat compatibel is met alle grote mobiele besturingssystemen, behalve het eigen Windows Phone.

Het nieuwe mobiele toetsenbord van Microsoft beperkt zich niet enkel tot compabiliteit met Windows. Het ding kan ook praten met Android en zelfs iOS. Het toetsenbord kan gekoppeld worden aan drie verschillende toestellen, die drie verschillende besturingssystemen mogen draaien. Wisselen tussen toestellen kan met een knop.

Concreet is het toetsenbord compatibel met Windows 8 en 8.1 Windows RT, iOS vanaf versie zes, en Android vanaf KitKat. Eén besturingssysteem ontbreekt opvallend genoeg in dit lijstje: de mobiele versie van Windows: Windows Phone.

[related_article id=”161452″]

Microsofts eigen telefoon-OS werkt nog niet met het toetsenbord omdat het besturingssysteem geen Bluetooth Human Interface Device (HID)-protocol ondersteunt.

Het universele toetsenbord ondersteunt de unieke knoppen van ieder besturingssysteem, zoals de controltoets, de commandknop en de homeknop. Een touchpad ontbreekt verrassend genoeg. Dat komt volgens Microsoft omdat niet ieder besturingssysteem ermee overweg kan, en de softwaregigant wilde het ding uitdrukkelijk compatibel maken met zoveel mogelijk toestellen.

Het toetsenbord kom in eerste instantie uit in de VS en Canada, en komt later naar ons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business