Nieuws

Netflix vanaf vandaag beschikbaar in België

De populaire videostreamingdienst Netflix is sinds afgelopen nacht beschikbaar in België. De dienst stelt een uitgebreid aanbod aan Amerikaanse maar ook een aantal Vlaamse titels ter beschikking.

De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix is afgelopen nacht in België geland. De dienst, die in meer dan veertig landen aanwezig is en meer dan vijftig miljoen leden telt, levert films en tv-series op aanvraag via het internet. Voor een vast maandelijks bedrag krijg je toegang tot de hele collectie van Netflix, en die bevat heel wat titels. Bovendien kan je kijken waar je wil en wanneer je wil, zonder afhankelijk te zijn van uitzendtijden.

Naast populaire Amerikaanse en Britse series zoals Fargo, Breaking Bad, Dexter en Sherlock kan je met Netflix ook naar een aantal Belgische series kijken. Voor de volwassenen zit Dubbelleven en Tournée Générale in het aanbod, de kinderen kunnen kijken naar De Elfenheuvel, De Avonturen van Kuifje en De Smurfen.

Openbare omroep
De VRT kondigt op zijn website aan samen te werken met Netflix. Concreet zullen er zes VRT-programma’s te bekijken zijn op Netflix, maar dat aanbod kan later nog uitgebreid worden. “De VRT wil met zijn reeksen op zo veel mogelijk platformen aanwezig zijn”, aldus algemeen manager Jean Phillip De Tender. “Daar komt natuurlijk bovenop dat we die reeksen verkopen, waardoor er geld terugvloeit naar de VRT.” Dat geld wil de openbare omroep deels laten terugvloeien naar de coproducenten, en deels investeren in nieuwe reeksen.

Netflix is naast een streamingdienst echter ook producent van een aantal eigen series. Met een abonnement krijg je dus ook toegang tot de zogenaamde Netflix original-series, waaronder Orange is The New Black en Hemlock Grove. Natuurlijk heeft Netflix ook een groot aanbod aan films.

Allegaartje aan toestellen
Netflix is beschikbaar op vrijwel elk toestel met een internetverbinding. Denk aan computers, tablets en smartphones maar ook Smart-tv’s en gameconsoles. Een abonnement op de dienst begint bij 7,99 euro per maand voor de goedkoopste versie. De duurste, waarbij je naar vier schermen tegelijkertijd kan streamen en toegang hebt tot 4K-content, zal twaalf euro kosten. Wie twijfelt of Netflix iets voor hem of haar is, kan de dienst een maand lang gratis uitproberen op www.netflix.be.

De komst van Netflix naar ons land zal ongetwijfeld voor een flinke verhoging van de internettraffiek leiden, iets waar Telenet alvast rekening mee houdt. Die provider voert de komende jaren ingrijpende werken uit om de capaciteit van het netwerk drastisch te verhogen. Ook aan de kant van de digitale televisie wapent Telenet zich tegen de komst van Netflix, door het exclusiviteitscontract met HBO te vernieuwen.

Niet zeker of Netflix een plaatsje heeft in jouw woonst? Lees hier wat je moet weten alvorens je een abonnement aankoopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business