Nieuws

Geen verplicht Google+ meer bij Gmail

Voor een nieuw Gmail-account ben je niet meer verplicht om een Google+-profiel op te geven.

Als je tot voor kort een Gmail-account aanmaakte, dan moest je hier een Google+-profiel aan koppelen. Google voerde deze verplichting in januari 2012 in. Het wilde er zo voor zorgen dat Google+ populairder werd en meer gebruikers zou krijgen.

Maak je nu een nieuw Gmail-account aan, dan krijg je tijdens het registratieproces de optie voor een Google+-account. Een Google+-account is dus niet meer verplicht, je kunt er nu eenvoudig voor kiezen om geen Google+-account te nemen, zo ontdekte Wordstream.

[related_article id=”158901″]

Binnen het sociale netwerk van Google rommelt het al een tijdje. In april van dit jaar vertrok Vic Gundrota, Googles godfather van Google+. Het lijkt er nu dus op dat Google minder werk maakt van Google+. Voor andere diensten van Google is een Google+-account nog wel vereist, bijvoorbeeld bij het reageren op YouTube-filmpjes.

Hoewel Google hierover zelf niet met een officieel bericht naar buiten is gekomen, heeft het volgens marketingland.com inmiddels de verandering in het registratieproces wel bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business