Nieuws

Eerste update voor iOS 8 staat al klaar

Terwijl iOS 8 de weg al heeft gevonden naar bijna de helft van alle iOS-toestellen, heeft Apple een eerste update voor het OS klaar.

iOS 8 is amper een week beschikbaar, maar Apple heeft al een update klaar staan in de vorm van iOS 8.0.1. Dat meldt de website MacRumors op basis van een anonieme bron.

Het gaat om een kleine update, die voornamelijk een aantal belangrijke problemen de wereld uit helpt, waaronder:

[related_article id=”158256″]

  • Verhelpt problemen met het doorverbinden van telefoontjes en het ‘bevriezen’ van het scherm wanneer je de visuele voicemail opent.
  • Lost een probleem op waardoor het toetsenbord niet verschijnt bij het ingeven van de verificatiecodes voor  iCloud Keychain.
  • Adresseert een bug in Safari waardoor video’s niet altijd correct afspelen.
  • Herstelt de ondersteuning voor AirDrop in Passbook.
  • Verhelpt een probleem met het installeren van VPN-profielen.

De update zal vermoedelijk meer dan alleen de hierboven vermelde bugs oplossen. Na de lancering van iOS 8 vorige week, doken al snel klachten op van gebruikers die na de update problemen meldden met onder meer de wifi-verbinding, een verminderde batterijduur en tragere prestaties in Safari. Het is waarschijnlijk dat minstens een deel van deze klachten in de update zullen worden geadresseerd. Een concrete lanceringsdatum voor de update is nog niet bekend, maar zou niet lang meer op zich mogen laten wachten.

Ondertussen draait iOS 8 al op 46 procent van alle toestellen die verbinding hebben gemaakt met Apples App Store tijdens een meting op 21 september. Het reële cijfer ligt waarschijnlijk iets hoger of lager, maar het zal alleszins niet lang meer duren voordat de nieuwste versie van het besturingssysteem op het merendeel van alle iPhones en iPads draait.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business