Nieuws

iPhone 6 Plus kost 168 euro om te maken

De Apple iPhone 6 Plus kost zo'n 12 euro meer aan onderdelen dan de iPhone 6. Ook blijkt de Plus te kunnen buigen.

Bij elke nieuwe iPhone berekent onderzoeksbureau IHS wat de kosten zijn van elk onderdeel van deze smartphone.

Zo komt het tot de conclusie dat de iPhone 6 in totaal voor 200,10 dollar oftewel 155,60 euro aan onderdelen bevat. Dat is bijna evenveel als bij de iPhone 5S, die tussen de 147 en 160 euro kostte om te maken.

De iPhone 6 is te koop voor 699 euro. Voor de iPhone 6 Plus betaal je in de winkel 100 euro meer, maar de maakkosten zijn met zijn 168 euro (215,60 dollar) slechts 12 euro hoger.

Apple is altijd goed in het maken van nieuwe iPhones met verbeterde en gewilde functies, zodat Apple deze volgens Andrew Rassweiler van IHS “op de markt brengt voor een zo groot mogelijke opbrengst”.

Scherm is duurst
Zoals altijd is het scherm het duurste onderdeel. Het scherm van de iPhone 6 kost 35 euro en dat van zijn grote broer bijna 41 euro. De prijzen van de camera’s van beide modellen loopt ook iets uiteen doordat de iPhone 6 geen optische beeldstabilisatie heeft. Daarom is hij met 11 dollar anderhalve dollar goedkoper dan die van de iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus kan buigen
Op YouTube heeft Unbox Therapy een video gepost waarin hij met zijn handen de iPhone 6 Plus buigt. Waarschijnlijk komt het door het (zwakke) aluminium, de volumeknoppen lijken de zwakste schakel te zijn. Apple heeft nog niet gereageerd. Ook diverse sites maken melding van het feit dat de iPhone 6 Plus gemakkelijk kan ombuigen en wel in je broekzak. Dat staat onder meer op de Franse website Macbidouille.

Deze iPhones functioneren nog wel gewoon; gelukkig maar, want de maakkosten zouden volgens Macbidouille 297 euro zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business