Nieuws

Paypal zet deur op een kiertje voor Bitcoins

Paypal start enkele proefprojecten met partners om Bitcoin-transacties te gaan verwerken.

Winkels die Paypal gebruiken, kunnen binnenkort misschien ook Bitcoins aanvaarden als betaalmiddel.

Het betalingsbedrijf heeft daarvoor samenwerkingsakkoorden afgesloten met enkele verwerkers van de cryptomunt. Bitcoins worden alsmaar populairder en het lijkt er dus op dat ook Paypal de eerste stapjes zet in het aanvaarden van het virtuele geld.

Paypal gaat in zee met Bitpay, Coinbase en Gocoin en hoeft dus het risico van de verwerking van de Bitcoins niet op zich te nemen. Aanvankelijk mogen de munten ook enkel gebruikt worden voor het aankopen van digitale goederen.

Grijze zone
Heel wat online winkels staan nog weigerachtig tegen het aanvaarden van Bitcoins omdat de juridische situatie rond de munt in een grijze zone zit. Toch zijn er uitzonderingen. Overstock.com bijvoorbeeld aanvaardt de munt al sinds januari. Tegen het einde van het jaar verwacht dat bedrijf één miljoen dollar aan Bitcoins per maand te ontvangen.

Paypal legt op zijn blog uit dat het altijd gestreefd heeft naar innovatie, maar dat het ook veiligheid en betrouwbaarheid hoog in het vaandel draagt. De aanpak van Bitcoins is daarop geen uitzondering. “Daarom gaan we stap voor stap”, zegt Scott Ellison, senior director of corporate strategy. “We zullen Bitcoin op sommige vlakken ondersteunen en op andere vlakken niet, tot we zien hoe de dingen zich ontwikkelen.”

Amerikaanse winkeliers zullen als eerste de mogelijkheid hebben om Bitcoins te aanvaarden via Paypal. Ook Paypal-dochterbedrijf Braintree zal Bitcoins gaan verwerken via Coinbase.

Coinbase in België en Nederland
Coinbase heeft trouwens ook al aangekondigd dat het zijn diensten in Europa gaat aanbieden. België en Nederland zijn bij de landen waar het platform ondertussen actief is. 

betalenbitcoinbitpaycoinbasegocoinnieuwspaypal

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN