Nieuws

Nieuwste Office-applicatie heet Sway

Sway is een nieuwe telg in de Office-familie. De presentatie-app is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar wie wil kan zich kandidaat stellen voor toegang tot de bèta.

Microsoft breidt de mogelijkheden van Office uit met Sway. Sway is een webapplicatie die compatibel is met de meeste populaire browsers. In de nabije toekomst zal je Sway ook terugvinden als app voor iOS.

Android en ook Windows Phone, dat Microsoft om de een of andere reden ook zelf begint te verwaarlozen, krijgen iets later toegang tot de software.

[related_article id=”161452″]

Met Sway moeten Officegebruikers een tool in handen krijgen die hen snel de mogelijkheid geeft om ideeën op een mooie en gestructureerde manier om te zetten in een presentatie. Microsoft hekelt het wisselen tussen applicaties om inhoud te verzamelen. Daarom is het nieuwe programma geïntegreerd met het web. Zo kan je snel zoeken naar informatie en afbeeldingen zonder Sway te verlaten.

Cloud
Een afgewerkte presentatie wordt automatisch opgeslagen in Microsofts Azure-cloud, terwijl gebruikte beelden bewaard worden op Onedrive. Een Sway-presentatie is erg eenvoudig te delen met iedereen: wie de URL heeft kan deze bekijken. Populaire sociale netwerken net als mobiele toestellen zijn geschikt voor de weergave van een creatie. Software is niet nodig.

De nieuwe Office-tool is uitermate geschikt voor studenten die presentaties moeten maken, maar ook kleine bedrijven kunnen er snel interessante presentaties mee maken, als we het promofilmpje van Microsoft mogen geloven.

Sway wordt, net als Windows 10, in een erg vroeg stadium van de ontwikkeling beschikbaar gesteld aan geïnteresseerden. Microsoft wil nauw samenwerken met testers om de nieuwe tool zo goed mogelijk te maken. Wie wil kan zich hier inschrijven voor de bèta, al word je momenteel op een wachtlijst geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business