Nieuws

Wunderlist introduceert Dropbox-integratie

Wunderlist, de populaire to-do-app die recent een grote update kreeg tot versie 3, kondigt nu ook aan dat zijn dienst integreert met DropBox.

6Wunderkinder, de makers van lijstjesapp Wunderlist, hadden het al gezegd toen ze een paar weken geleden de volledig vernieuwde versie van hun app aankondigden: de nieuwe engine was gemaakt om integratie met externe applicaties makkelijker te maken.

De eerste van die digitale huwelijken werd gisteren bekendgemaakt: Wunderlist gaat in zee met cloudopslagdienst Dropbox.

Je kunt nu Dropbox-bestanden toevoegen aan en openen vanuit het detailmenu van een item in Wunderlist. Gebruik gewoon de paperclip die je altijd gebruikt hebt om bestanden toe te voegen aan een to-do: daar zal je nu ook de optie krijgen om een bestand uit je Dropbox-account te plukken.

Wunderlist en Dropbox worden overigens beide gefinancierd door investeringsfirma Sequoia. Het bedrijf had eerder al laten vallen dat het Wunderlist als een perfecte aanvulling zag op de functionaliteiten van Dropbox. Nu de integratie met Dropbox een feit is, hopen veel gebruikers dat een andere veelgevraagde samenwerking op het programma staat: online notitieplatform Evernote zit namelijk ook in Sequoia’s portefeuille, en zou daarmee een logische tweede kandidaat zijn.

Deze samenwerking met Dropbox zet in ieder geval de deur open voor verdere ingrijpende toevoegingen aan de app. Een interessant vooruitzicht voor de grofweg 9 miljoen gebruikers van de dienst.

De nieuwe feature is al beschikbaar in de webversie van Wunderlist en in de apps voor iOS en Android. Of en hoe snel de desktopapps voor Mac en Windows en de app voor Windows Phone zullen volgen, was op moment van schrijven nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business