Nieuws

Duizenden banen op de tocht bij Cisco

Na een eerste aankondiging tijdens de recentste bekendmaking van de winstcijfers, bevestigt Cisco nu dat het een zware interne reorganisatie zal doorvoeren.

Tussen de vele berichten over de fantastische wereld van Silicon Valley zou je de dalende trends en strubbelingen van een aantal bedrijven bijna over het hoofd zien.

Na de split van Hewlett-Packard en eBay/PayPal gaat nu ook Cisco een zware reorganisatie doorvoeren.

De netwerkgigant had het al aangekondigd tijdens de winstcijferconferentie in augustus. Toen waarschuwden CEO John Chambers en CFO Frank Calderone hun aandeelhouders voor een interne stoelendans, waarin ook aanzienlijke ontslagen zouden vallen.

Er werd nog niet onmiddellijk een planning bekendgemaakt, maar de voorgestelde plannen zouden Cisco’s werknemerspool met ongeveer acht procent uitdunnen. Wat neerkomt op zo’n 6000 verloren jobs. Deze terugschroeving zou het bedrijf ongeveer 700 miljoen dollar opleveren.

Cisco bevestigt vandaag dat het bedrijf op dit moment al bezig is met deze herorganisatie, nadat onder andere Business Insider had gemeld dat zo’n 25.000 werknemers erdoor beïnvloed zou worden. Het bedrijf zelf houdt zich aan zijn eerdere cijfers: 6.000 banen oftewel acht procent van hun totale workforce zal de “impact voelen” van de reorganisatie. Het woord ontslag wordt evenwel niet in de mond genomen, hoewel dat op het eerste zicht onvermijdelijk lijkt.

Van de totale 25.000 werknemers in de getroffen developmentbranche van het bedrijf zullen velen een lichte aanpassing van hun jobinhoud of hiërarchie doormaken, “in een algemene poging om onze bedrijfstakken beter toe te spitsen op de gebieden met de hoogste prioriteit”, stelt Cisco.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business