Nieuws

Drie kritieke updates voor Windows en Internet Explorer

Microsoft brengt volgende week negen veiligheidsupdates uit voor onder meer Windows, Internet Explorer, Office en Sharepoint Server. Drie zijn er kritiek.

Microsoft heeft aangekondigd welke updates er zitten aan te komen op Patch Tuesday, komende dinsdag. Er zullen negen nieuwe updates beschikbaar zijn, drie daarvan krijgen het etiket kritiek mee. Vijf zijn belangrijk, eentje is gemiddeld.

Vijf updates verhelpen problemen waarbij hackers ongemerkt code kunnen uitvoeren en waarmee ze dus in staat zijn om in een machine in te breken en malware te installeren. Met drie andere worden bugs geplet waarmee het zogenaamde privilegeniveau kan veranderd worden. Daarmee kunnen dan zaken uitgevoerd worden waarvoor normale gebruikers geen rechten hebben.

[related_article id=”161452″]

De updates repareren alle versies van Internet Explorer, van het oude Internet Explorer 6 op Windows Server 2003 tot Internet Explorer 11 op Windows 7 en 8.1. De update voor Internet Explorer op Windows-clients (Vista, Windows 7 en 8/8/8.1) wordt als kritiek aangezien. Voor servers is dat afgezwakt naar “gemiddeld”.

Japanse Office 2007
Twee kritieke updates zijn er ook voorzien voor alle nog ondersteunde Windows-versies. Verder staan er ook reparaties in de steiger voor Office 2007 en 2010 op Windows, voor Sharepoint Server 2003 en APS-.NET MVC, een openbron framework om webapps te bouwen.

De enige “gemiddelde” patch verhelpt een probleem in de Japanse versie van Office 2007.

Hoeveel individuele bugs er opgelost zullen worden, laat Microsoft niet weten, maar in de laatste vier maanden waren dat er 147: 60 in juni, 24 in juli, 26 in augustus en 37 in september. Ook nu verwachten waarnemers weer dubbele cijfers. Patch Tuesday komt eraan op 14 oktober rond 16.00 uur onze tijd. 

Beveiligingbeveiligingbugkritiekmicrosoftnieuwspatch tuesdayupdates

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals