Nieuws

Ziggo alles-in-1 kun je zelf samenstellen

Ziggo komt volgende week met nieuwe bundels. Blijkbaar kun je deze ook zelf samenstellen. Daarnaast is vandaag de overname door Liberty Global goedgekeurd.

De Nederlandse kabelaar Ziggo komt volgende week met nieuwe alles-in-1-abonnementen. Dat weet MediaMagazine.

Hoewel de inhoud nog niet officieel bekend is, kun je blijkbaar zelf je bundel samenstellen. De kabelaanbieder heeft dit bevestigd, maar wil er verder nog niks over kwijt.

MediaMagazine baseert zich op een mailing van Ziggo aan resellers. Daarin wordt het pakket Alles-in-1 Basis (downloadsnelheid 30 Mbit/s) vervangen door de bundel Gewoon Goed, en Samen Compleet moet het pakket Alles-in-1 Plus met een downloadsnelheid van 90 Mbit/s vervangen. Welke naam het pakket Alles-in-1 Extra met 180 Mbit/s krijgt, is nog niet bekend. Nieuw zal de Bundelkiezer zijn waarmee je zelf je pakket kunt samenstellen.

Overname door Liberty Global goedgekeurd
Tegelijk maakt de Europese Commissie vandaag bekend dat zij de overname van Ziggo door Liberty Global goedkeurt. Liberty Global is ook al het moederbedrijf van provider UPC. Hiermee ontstaat in Nederland naast KPN een tweede grote landelijke speler met een eigen vast netwerk waarover zowel internet, televisie als telefonie wordt aangeboden.

De Commissie heeft een beperkte voorwaarde gesteld aan de overname. Aangezien UPC/Ziggo een te dominante 55 procent van de televisiemarkt in handen zal hebben, moet het filmzender Film 1 verkopen.

Maar verder, zo blijkt ook uit het Europees besluit, zal UPC/Ziggo niet worden gereguleerd. Dit in tegenstelling tot KPN, dat wel wordt gereguleerd en meteen laat weten dat het dit onterecht vindt. In een persbericht schrijft het telecombedrijf dat het nu verwacht dat dit besluit zal leiden tot deregulering van de Nederlandse breedbandmarkt.

In breedbandinternet heeft UPC/Ziggo volgens KPN een marktaandeel van 44 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business