Nieuws

Snapchat-alternatief beschermt je foto’s tegen screenshots

De nieuwe chatapp Yovo gebruikt een optisch trucje om te voorkomen dat mensen screenshots nemen van doorgestuurde foto's.

De populaire fotodienst Snapchat laat je wel weten wanneer iemand een screenshot heeft genomen van je doorgestuurde foto’s, maar dat betekent niet dat het maken van zo’n schermfoto voorkomen kan worden.

De nieuwe app Yovo (voorlopig enkel op iOS) probeert daar iets aan te doen. Yovo is ontwikkeld door Contentguard, een bedrijf dat software maakt om de privacy te beschermen, en gebruikt een nieuwe oplossing om je foto’s te beschermen: een optische illusie.

[related_article id=”161563″]

Het trucje in kwestie heet de Barrier Grid-illusie. Het is ongeveer hetzelfde als wanneer je met een auto langs een rij paaltjes rijdt: je ogen zien het stilstaande beeld achter de paaltjes in plaats van de paaltjes zelf.

Wanneer je een foto neemt met Yovo legt de app wazige lijnen over je foto. Wanneer je gesprekspartner de foto opent, beginnen die lijnen te bewegen. Hij of zij kan de foto zien, maar wanneer je een screenshot neemt krijg je een beeld vol wazige delen.

“Laten we eerlijk zijn: niet elk moment of elke foto is bedoeld om eeuwig online te blijven”, zegt Scott Richardson van Contentguard. “Yovo biedt een nieuwe manier om foto’s en berichten te maken en te delen op interactieve, leuke en privéwijze.”

Een seconde tot 24 uur
Je kunt met Yovo ook foto’s doorsturen die al op je gsm stonden, zelf kiezen welke delen van de foto’s wazig worden en kiezen wie de foto’s kan zien en hoelang. Dat gaat van één seconde tot 24 uur.

Of het bedrijf de foto’s ook zelf opslaat en bewaart, heeft Yovo nog niet bekendgemaakt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business