Nieuws

Mobile management: drie typen tools

Wilt u mobiele apparaten in uw bedrijf introduceren zonder hoge beveiligingsrisico's, dan zoekt u het best uw toevlucht tot tools voor mobile management. Uit welke types hebt u de keuze?

Mobiele apparaten zijn in de laatste jaren populair geworden in bedrijven. Maar dat vereist heel wat nieuwe tools om de apparaten op een veilige manier te beheren. Die tools vallen uiteen in drie categorieën:

1. Data loss prevention (DLP)

DLP-tools classificeren allerlei types gegevens en de rechten die gebruikers daarover hebben. Daarna monitoren ze alle gegevens die van mobiele apparaten komen met behulp van tekstanalyse en metadata. Als het dan bijvoorbeeld een kredietkaartnummer of een als bedrijfsgeheim aangeduid bestand in een e-mail detecteert, wordt de IT-afdeling gewaarschuwd of wordt de informatiestroom zelfs geblokkeerd.

[related_article id=”161563″]

2. Mobile device management (MDM)

In 2011 werden mobile device managementtools algemeen aanvaard als oplossing om veilige BYOD (bring your own device) aan te bieden. MDM is echter niet nieuw: heel wat bedrijven gebruiken het al jaren in de vorm van BlackBerry Enterprise Server (BES) waarmee de toegangsrechten van BlackBerry-telefoons bepaald worden. Ondertussen zijn MDM-producten bij tientallen leveranciers te vinden. Omdat elk mobiel platform zijn eigen mogelijkheden heeft, wat ook nog eens snel evolueert, is het echter onmogelijk om een uniform apparaatbeheer voor alle platforms aan te bieden.

3. Mobile application magement (MAM)

De categorie software die nog het minst ontwikkeld is om de toegang tot mobiele informatie te beheren zijn de mobile application management tools. De moeilijkheid tot MAM is dat de meeste manieren applicatiespecifiek zijn. MAM wordt dan ook voorlopig nog vooral gebruikt voor in-house ontwikkelde mobiele apps. Bovendien zijn de MAM API’s vaak nauw verbonden met specifieke MDM-tools.

Op 4 november 2014 organiseert Business Meets IT een seminarie waarop u alles te weten komt over mobile business en apps. We bekijken welke apps en bedrijfsprocessen mobiel gaan en wat dit voor uw bedrijf betekent. Hoe mobile apps ontwikkelen, beveiligen en uitrollen? Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business