Nieuws

Google Nexus Player: grote broer van Chromecast

Google doet opnieuw een poging om je woonkamer te veroveren met de Nexus Player, die draait op het Android TV-platform.

Google heeft al een aantal pogingen ondernomen om de woonkamer te veroveren, met als meest succesvolle wapenfeit de Chromecast. Met de Nexus Player brengt het nu een mediaspeler op de markt die draait op Android TV, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

De Nexus Player, die werd gebouwd in samenwerking met Asus, kan video’s, films en muziek streamen naar je televisietoestel en is tevens ook een gameconsole. Sluit er een gamepad op aan en je kan Androidspelletjes spelen op het grote scherm. De Nexus Player biedt ondersteuning voor Google Cast, zodat hij over dezelfde functionaliteit beschikt als de Chromecast.

[related_article id=”158901″]

Dankzij zijn strakke, sobere vormgeving misstaat de Nexus Player niet in je woonkamer tussen de andere entertainmenttoestellen. Het cirkelvormige apparaat meet net geen 12 centimeter en wordt vergezeld door een kleine afstandsbediening. Daarnaast is er ook ondersteuning voor stembediening, maar dat zal vermoedelijk alleen in het Engels zijn in het begin. De gamepad wordt apart verkocht.

De mediaspeler beschikt over 8 GB intern geheugen en ondersteunt de snelle 802.11 ac-standaard (2×2 MIMO) voor draadloos internet. Een ethernetpoort ontbreekt. Onder de stijlvolle behuizing zit een 1,8 GHz Intel Atom-quadcoreprocessor en 1 GB RAM. Verbinden met je televisie gebeurt via HDMI en er is ondersteuning voor bluetooth 4.1 en microUSB 2.0. De afstandsbediening maakt gebruik van 2 AAA-batterijen.

Het prijskaartje van de Nexus Player bedraagt 99 dollar. De optionele gamepad zal 39 dollar kosten. Geïnteresseerden kunnen vanaf 17 oktober een pre-order plaatsen. Vanaf 3 november ligt de mediaspeler in de winkel, al is het nog niet duidelijk of dat in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten is of meteen wereldwijd. We updaten dit artikel van zodra hierover meer duidelijkheid is.

Google heeft samen met de Nexus Player ook nog de Nexus 6 smartphone en Nexus 9 tablet voorgesteld. Alles over de grote Nexus 6 smartphone lees je hier. Alle info over de nieuwe tablet van Google, de Nexus 9, lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business