Nieuws

Weg met vervelende Facebookstickers

De browserextensie Unsticker Me verbergt alle stickers op het sociale netwerk, zodat je jezelf van hoofdpijn bespaart wanneer je door je nieuwsoverzicht bladert.

Jongeren kunnen vandaag al hele conversaties voeren met niets anders dan Emoji, zeg maar de opvolgers van de klassieke smiley, maar als het van Facebook afhangt dan communiceren we binnenkort met hyperactieve minions en hamcats.

Stickers waren al langer beschikbaar in Facebook Messenger, maar deze week besloot het sociale netwerk dat het een goed idee was om de emoticons op steroïden ook in reacties toe te laten.

“Stickers zijn reeds een heerlijke manier om te communiceren in chatberichten en ik ben trots om te kunnen aankondigen dat we ze nu ook in reacties op Facebook introduceren,” schreef Facebook-ontwikkelaar Bob Baldwin in een blogpost. “Klik op het lachende gezichtje in de rechtsonder in het commentaarvak en kies een sticker om te versturen. De stickers zijn beschikbaar voor reacties op berichten van personen, in groepen en bij evenementen. Ik denk dat stickers gebruikers zullen toelaten om op een leukere manier te reageren dan met woorden alleen.”

Facebook wil alleen maar wat meer plezier in het sociale netwerk stoppen, maar dat is niet naar de zin van Rodney Folz, zelfverklaard hater van Facebookstickers en plezier. Folz ontwikkelde als tegenreactie de extensie Unsticker Me voor Firefox en Chrome.

Wil je jezelf behoeden voor een nieuwsoverzicht dat je bij één blik instant hoofdpijn bezorgd, dan kan je de browserextensie installeren om alle stickers onder reacties te laten verdwijnen. Wil je de stickers later toch opnieuw kunnen bekijken, dan volstaat het om de extensie uit te schakelen en Facebook even te herladen. Unsticker Me werkt overigens alleen voor stickers onder statusupdates, in Facebook Messenger worden ze niet weggefilterd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business