Nieuws

Wat je moet weten over Nexus en Android Lollipop

Google introduceert drie Nexustoestellen met daarop Android Lollipop. Wat weten we over deze nieuwe toestellen, en wat betekent Android 5.0 voor jouw telefoon?

De Nexus 6-smartphone, Nexus 9-tablet en Nexus Player draaien allemaal de nieuwste versie van Android. Android L, zoals het besturingssysteem de afgelopen maanden bekendstond, blijkt een afkorting te zijn voor Android Lollipop.

Ontwikkelaarsversies van het OS zijn al een tijdje beschikbaar, zodat we vrij goed weten hoe Lollipop precies verschilt van zijn voorganger KitKat. Onder de motorkap werkt Android Lollipop in theorie een stuk beter dan voordien, dankzij de overstap van Dalvik naar Android Runtime. Aan de buitenkant valt het besturingssysteem op door zijn nieuwe looks.

[related_article id=”161563″]

Google wil een rode draad in Android en introduceert daartoe het Material-design, waarvan we intussen al wat voorbeelden te zien kregen. De vraag is maar hoeveel de eindgebruiker van dit nieuwe design te zien zal krijgen. Fabrikanten hebben immers de gewoonte om hun eigen schil over Android te draperen, zodat Material mogelijk niet echt tot z’n recht komt.

Zowel de Nexustoestellen als Android L verschijnen in de komende maand. Oudere Nexustoestellen krijgen als eerste een update, smartphones van andere fabrikanten volgen in hun eigen tempo. Hieronder bundelen we alles wat je moet weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business