Nieuws

Handleiding of helpbestand samenstellen

Moet je als technisch schrijver of softwareontwikkelaar wel vaker handleidingen of digitale helpbestanden samenstellen, dan verdient HelpNDoc zeker je aandacht.

Of je nu als technisch schrijver een handleiding voor een product moet samenstellen of je bent een softwareontwikkelaar die een helpbestand wil maken, in beide gevallen zit je goed met HelpNDoc.

HelpNDoc ziet eruit als een WYSIWYG-tekstverwerker, maar heeft een meer afgebakende bedoeling: het creëren en samenstellen van handleidingen en/of helpbestanden. Het programma ondersteunt onder meer chm, html, pdf, docx en epub, en met één druk op de knop genereer je het document in het gewenste formaat. Let wel, voor chm-documenten moet je wel eerst zelf de Microsoft HTML HelpWorkshop CHM Compiler installeren; de benodigde link vind je in het logbestand.

[download_file]

Je hoeft overigens niet helemaal van de grond af je document te creëren en alle tekst zelf in te tikken. HelpNDoc voorziet namelijk in een degelijke importfunctie, waarbij ongeveer dezelfde formaten worden ondersteund als hierboven vermeld.

[related_article id=”160534″]

Verder kun je ook afbeeldingen en video invoegen, evenals tabellen en hyperlinks. Het is tevens mogelijk bepaalde frasen of trefwoorden om te zetten in een variabele. Die variabele kun je dan als een ‘plaatsvervanger’ overal in je document gebruiken. Wanneer je die naderhand wilt vervangen, dan hoef je de variabele slechts (één keer) aan te passen en de wijzigingen zetten zich overal in het document door.

Verder is er nog een tool die je de mogelijkheid biedt trefwoorden aan te duiden, en wel zodanig dat die voor het aanmaken van een inhoudstafel kunnen worden gebruikt.

Houd er wel rekening mee dat elk document dat je in de gratis versie genereert ontsierd wordt door advertentiebanners. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business