Nieuws

Google werkt aan Gmail-alternatief: Inbox

Toen Google in 2004 Gmail lanceerde, was dat een ware revolutie. Dat trucje probeert het bedrijf nu over te doen met Inbox.

Wie ook elke dag tegen een lawine van mails aankijkt, mag gerust zijn, Google wil je helpen. Met een nieuwe gratis app die voorlopig alleen op uitnodiging werkt: Inbox. 

Inbox werd ontwikkeld door hetzelfde team achter Gmail en is in eerste instantie ook bedoeld om met Gmail samen te werken, niet om het mailprogramma te vervangen. Inbox zal bijvoorbeeld gelijkaardige berichten groeperen en sleutelinformatie uit mails proberen te halen, zoals vluchtgegevens of aanvangsuren van evenementen.

[related_article id=”158901″]

Een belangrijke feature heet Assists. Assists integreert in real-time updates van het internet in mails zodat je informatie steeds up-to-date is. In een mail zie je dan niet alleen je originele vluchtschema, maar bijvoorbeeld ook eventuele vertragingen.

Mails samenvoegen
Met de Bundles-functie worden overeenkomende mails samengevoegd (bijvoorbeeld recepten of aanbiedingen) zodat je ze allemaal met een veeg kan archiveren of verwijderen. Je kunt ook je eigen Bundles maken.

Belangrijke data uit mails (telefoonnummers, foto’s, bijlages, vluchtgegevens…) zullen ook beschikbaar komen, zonder dat je een mail moet opendoen, net zoals je nu al het onderwerp van een mail kan lezen zonder hem te openen.

Herinneringen maken
Inbox integreert ook Google Now-herinneringen en laat je je eigen herinneringen maken. Berichtjes kunnen verplaatst worden om later terug op te duiken, op een bepaald tijdstip of wanneer je op een bepaalde locatie bent.

De app is beschikbaar voor Android en iOS en op het web (enkel voor Google Chrome-browsers). Google deelt zelf uitnodigingen uit, maar wie geïnteresseerd is, kan ook een uitnodiging aanvragen op inbox@google.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business