Nieuws

Android Wear-update ondersteunt gps en offline muziek

De eerste grote update introduceert ondersteuning voor gps en offline muziek, maar werkt nog niet op alle smartwatches.

De eerste grote update voor Android Wear maakt het mogelijk om je prestaties tijdens het sporten op te volgen, en ondertussen naar muziek te luisteren, zonder dat je een smartphone op zak moet hebben.

Het is de eerste update voor het wearable-platform, maar Google zegt dat het de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten aan een snel tempo zal verderzetten. Deze update is voornamelijk gericht op het uitbreiden van de fitnessmogelijkheden en vereist dat je smartwatch over een gps-sensor beschikt.

[related_article id=”158901″]

Momenteel is de SmartWatch 3 van Sony het enige Android Wear-horloge met een ingebouwde gps-sensor op de markt. De overige smartwatches die draaien op Wear beschikken nog niet over zo’n sensor, maar nu Google de ondersteuning heeft voorzien, valt te verwachten dat de fabrikanten hier snel werk van zullen maken in hun nieuwe horloges.

Toch wordt de update ook naar andere Android Wear-horloges uitgerold. Naast de gps-functionaliteit wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om muziek offline af te spelen en dat kunnen de andere smartwatches, zoals de Samsung Gear Live, LG G Watch en Motorola Moto 360 wel. Gebruikers kunnen muziek opslaan op het intern geheugen van het horloge en via bluetooth streamen naar een hoofdtelefoon.

Een kleine toevoeging in deze update is de mogelijkheid om meldingen te verbergen door de kaart meteen naar beneden te vegen wanneer ze verschijnt. Om ze later weer te bekijken, volstaat het om weer naar boven te vegen. Dankzij een update in Google Play moeten Android Wear-apps voortaan ook makkelijker te vinden zijn in de appwinkel.

Een functionaliteit die het in deze update nog niet heeft gehaald, is de ondersteuning voor gepersonaliseerde wijzerplaten. Google heeft in september gezegd dat het de mogelijkheid wil inbouwen om de wijzerplaat te wisselen met bijvoorbeeld een overzicht van de beurskoersen, sportresultaten of fitness-sensoren. De nieuwe wijzerplaten zullen waarschijnlijk in de eerstvolgende update het licht zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business