Nieuws

Smappee krijgt IFTTT-kanaal

De Belgische energiemeter Smappee automatiseert je elektrische toestellen. Hij wordt nu ook compatibel met IFTTT.


Smappee is een Belgische start-up die een gelijknamig product uitbrengt. De Smappee-energiemeter maakt zich sterk vanaf een plekje bij je zekeringkast de energiehandtekening van alle toestellen in je huis te herkennen en op die manier hun verbruik te berekenen. In de praktijk lijdt het veelbelovende toestel nog aan enkele kinderziektes, bleek uit onze review.

Het team achter Smappee blijft echter niet bij de pakken zitten en wil de energiemeter veelzijdiger maken. Samen met de app en de Smappee-comfortplug kan je je huis vanaf nu automatiseren. Zo is het mogelijk om in te stellen dat bijvoorbeeld je radio, televisie en koffiemachine zichzelf uitschakelen wanneer je het huis verlaat. Anderzijds kan je bepaalde toestellen laten activeren wanneer je niet thuis bent om je aanwezigheid te simuleren.

Smappee wordt bovendien compatibel met IFTTT, een automatiseringsdienst waarmee je verbindingen kan maken tussen apps en producten die je dagelijks gebruikt. Zo kan je Philips Hue-lampen laten knipperen wanneer je te veel stroom gebruikt. De API voor Smappee is publiek gemaakt, zodat enthousiastelingen de kans krijgen nog meer slimme toepassingen rond het systeem te bouwen.

Hoe goed het systeem in werkelijkheid werkt, is afwachten. De app zou in ieder geval verbeterd zijn zodat elektrische toestellen op het net accurater herkend worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business