Nieuws

Mozilla brengt Firefox OS naar de Raspberry Pi

Mozilla werkt aan een versie van zijn mobiele besturingssysteem Firefox OS voor de populaire mini-pc Raspberry Pi.

Mozilla heeft aangekondigd dat het aan een versie van zijn besturingssysteem Firefox OS werkt, dat is bedoeld voor de Raspberry Pi.

Het werd ons begin dit jaar tijdens het Mobile World Congress in Barcelona al duidelijk dat de ambities van Mozilla voor Firefox OS verder reiken dan alleen smartphones en tablets. Met de aankondiging van een versie voor de Raspberry Pi, hoopt het bedrijf dat het ontwikkelaars en hobbyisten warm kan maken om mediaspelers, robots en zelfs drones van de software te voorzien.

Voorlopig is er alleen nog maar een vroeger versie klaar, maar Mozilla hoopt met de hulp van de community het besturingssysteem verder op punt te zetten, zodat het op hetzelfde niveau komt als Raspbian, vandaag één van de meest gebruikte besturingssystemen op de Raspberry Pi. De huidige demoversie van Firefox OS draait momenteel nog in Raspbian.

Mozilla waarschuwt dat de huidige build nog erg onveilig is en dus beter niet met een netwerk wordt verbonden tenzij je er niet om geeft “volledig gepwned te worden”. Het doel is in eerste instantie om tegen 2015 een veiligere, afgewerkte versie af te leveren, waar hobbyisten zich vervolgens mee kunnen uitleven.

firefox osmozillanieuwsraspberry pi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals