Nieuws

Muziekdienst Youtube bijna klaar

Youtubes muziekdienst is bijna klaar. De dienst zal werken zoals Spotify en past in Googles zoektocht naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

We dachten al vaker dat Google op het punt stond om een muziekdienst via Youtube te introduceren, maar telkens bleef een eigenlijke lancering uit. “Youtube werkt aan de dienst,” aldus CEO Wojcicki, “en deze zal spoedig verschijnen.”

Een concrete lanceerdatum kunnen we dat niet meteen noemen. Geruchten dat de dienst nog dit jaar beschikbaar zou zijn wil Wojcicki niet bevestigen, maar het ziet er naar uit dat we toch geen volledig jaar meer moeten wachten.

[related_article id=”158901″]

Lijkt op Spotify
Youtubes muziekdienst zal veel weg hebben van Spotify in de manier waarop hij werkt. Zo zou je een betaalabonnement kunnen kopen, maar zal er ook een gratis model met advertenties bestaan. Grootste verschil met andere diensten, en ook Googles eigen Google Music: bij de muziek horen clipjes.

Google en Youtube hopen met de muziekdienst een nieuwe bron van inkomsten aan te boren. Googles advertentie-inkomsten stijgen steeds minder hard, en hoewel het bedrijf nog steeds erg goed boert, blijft het niet bij de pakken zitten. Het doel lijkt te zijn om eventuele tegenvallende resultaten in de toekomst voor te blijven. De muziekdienst is maar één van de manieren waarop Google dat wil verwezenlijken.

Youtube-abonnement
Op de Recode-conferentie suggereerde Wojcicki tevens dat er een betaalversie van Youtube komt. Dat weet The Wall Street Journal. Natuurlijk blijft de immens populaire videowebsite voor iedereen beschikbaar, maar wie van de steeds vervelender wordende advertenties af wil, zou een premium-abonnement kunnen kopen.

Het systeem zou werken net als veel gratis apps in de Play Store, waar je kan betalen om van de reclame af te zijn. Hoe populair een dergelijk betaalmodel zou zijn blijft afwachten. Vandaag kan je alle advertenties op Youtube eenvoudig omzeilen met een gratis adblocker, zodat je geld te veel moet hebben om voor hetzelfde te betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business