Nieuws

Lenovo neemt Motorola officieel over

Motorola is officieel eigendom van Lenovo. Google verkocht de smartphonefabrikant eerder dit jaar, maar de overname is nu pas rond.

Amper drie jaar nadat Google Motorola Mobility overnam neemt de internetgigant al terug afscheid van de smartphonebouwer. In het begin van dit jaar raakte bekend dat Google en het Chinese Lenovo een overeenkomst hadden gesloten voor de verkoop van het bedrijf, en vandaag is die overname officieel rond. Dat deelt Lenovo zelf mee in een persbericht.

Met de overname krijgt Lenovo Motorola’s portfolio van uitstekend onthaalde smartphones in handen. Onder meer de Moto X, Moto G en Moto E zijn sinds vandaag Chinese producten. De 2000 patenten die Motorola in handen heeft worden niet integraal overgedragen naar de nieuwe eigenaar. Google behoudt een meerderheid in de patentenportfolio waar Motorola een licentie op krijgt.

[related_article id=”158901″]

Lenovo wil het Amerikaanse bedrijf niet zomaar inlijven. Motorola Mobility zal als een zelfstandige dochteronderneming functioneren klinkt het, en de hoofdzetel blijft voorlopig in Chicago. Volgens het kersverse moederbedrijf zal de nieuwe aanwinst binnen vier tot zes kwartalen winst opbrengen.

Internationale ambities
Voor de Motorolaproducten zelf verandert er dus niet veel. Voor ons kan de overname van Motorola een goede zaak zijn. Moto-smartphones zijn hier immers niet zo aanwezig, maar onder impuls van Lenovo kan daar wel eens verandering in komen. De elektronicagigant steekt de sterke ambitie voor groei in de wereldwijde smartphonemarkt immers niet onder stoelen of banken. Dat Lenovo zich samen met Motorola naar eigen zeggen de derde grootste smartphonebouwer ter wereld mag noemen past mooi in dat plaatje.

Lenovo heeft in totaal 2,91 miljard dollar op tafel gelegd voor de overname. Alle bevoegde commissies en instanties gaven intussen hun zegen voor de acquisitie, zowel in de VS als en China en ook bij ons in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business