Nieuws

Android-oprichter Andy Rubin verlaat Google

Andy Rubin verlaat de robotica-afdeling bij Google om zijn eigen broedplek te beginnen voor startende bedrijven die met roboticahardware bezig zijn.

Andy Rubin, mede-oprichter en bedenker van Android, verlaat Google om zijn eigen incubator voor roboticastart-ups op te richten.

Dit stond donderdag te lezen in de Wall Street Journal en werd bevestigd door Google CEO Larry Page. “Ik wens Andy al het beste met wat hij gaat doen”, zegt hij. “Met Android heeft hij werkelijk iets fantastisch gecreëerd, waar inmiddels al meer dan een miljard mensen met plezier gebruik van maken. Dank je wel.”

Robotica
Rubin deed in maart 2013 een stapje terug als hoofd van Android om andere projecten te leiden binnen Google, voornamelijk op het gebied van robotica. Het bedrijf heeft in die periode een flink aantal robotica- en drones-ondernemingen overgenomen, zoals Boston Dynamics in 2013 en Titan Aerospace in april van dit jaar.

[related_article id=”158901″]

De eerste resultaten toonden in augustus hun kop met de onthulling van Project Wing, Dat is Googles prototype voor onder meer leveringen via drone. Iets wat in de toekomst wellicht kan concurreren met Amazons Prime Air.

Volgens het artikel in de WSJ blijft Rubin wel bezig met robotica. Zijn plan is om zijn eigen broedplek op te richten voor startende bedrijven in de roboticahardware.

Rubins rol binnen Android is snel opgevuld door Sundar Pichai. Inmiddels is die senior vice president van het mobiele besturingssysteem, maar ook van Chrome en Google Apps. 

Afgelopen week nog namen de macht en verantwoordelijkheden van Pichai explosief toe na zijn promotie tot een soort van algemene "producttsaar". Naast voornoemde afdelingen, vallen voortaan ook Google+, Maps, onderzoek, zoeken, commercie, advertenties en infrastructuur onder hem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business