Nieuws

Eén op drie Androidtoestellen draait KitKat

Ondertussen draait nog de helft van alle Androidsmartphones en -tablets op een versie van Jelly Bean, en is de uitrol van Android 5.0 Lollipop begonnen.

Momenteel draait het merendeel van de Android-toestellen op Android 4.1 tot 4.3 (Jelly Bean), maar Android 4.4 Kitkat is aan een opmars bezig.

Google maakte bekend dat zo’n 30 procent van de huidige Androidtoestellen inmiddels draait op Android 4.4 oftewel Kitkat, terwijl dat in september nog maar 24,5 procent was. Een flinke stijging dus van 6,7 procent. Android 4.1 tot 4.3 (Jelly Bean) heeft een marktaandeel van 50,9 procent (was 53,8 procent), Android 4.0 Ice Cream Sandwich zit op 8,5 procent (was 9,6 procent) van de Androidtoestellen en Android 2.3 Gingerbread zit nog op 9,8 procent (was 11,4 procent). Het aandeel van Android 2.2 (Froyo) is te verwaarlozen met 0,6 procent.

[related_article id=”158901″]

Google is inmiddels begonnen met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop. De Nexus-toestellen krijgen als eerste de update. Veel fabrikanten leggen nog een eigen schil over Android heen, zodat deze een andere interface en extra apps en functionaliteiten krijgt. Daardoor zul je nog even op Lollipop moeten wachten als je een smartphone van Samsung, Sony, LG of van een andere Android-smartphonefabrikant hebt.

Androiddistributiegooglejelly beankitkatlollipopmobielnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen