Nieuws

Nexus 6 duikt op in Belgische en Nederlandse Play Store

Google plaatst de Nexus 6 in onze lokale Play Store. Daarmee komt er een einde aan de speculatie en zijn de Belgische en Nederlandse prijzen voor het toestel eindelijk bekend.

Goedkoop is Googles nieuwste smartphone, de Nexus 6, niet. De prijs in dollar, die al langer bekend was, deed ons hopen op een aantrekkelijk geprijsde supersmartphone. 649 dollar is immers zo’n 525 euro. Helaas mocht het niet zijn: enkel het dollarteken wordt omgezet naar een euroteken, terwijl de cijfers hetzelfde blijven. Voor het 32 GB-model van de gigantische Nexus 6 betaal je dus 649 euro, de variant met dubbel zoveel geheugen is 50 euro duurder.

Een aardige duit dus, maar vergeleken met directe concurrenten iPhone 6 Plus van Apple en Galaxy Note 4 van Samsung valt het prijskaartje van het 6 inchtoestel nog mee. Een Note 4 met een opslagcapaciteit van 32 GB kost je 749 euro. Voor die 100 extra krijg je een toestel met, op een aantal sensors na, identieke hardware. De iPhone 6 Plus kost ondanks de minder krachtige hardware 799 euro voor het model van 16 GB. Voor 64 GB tel je bij Apple maar liefst 899 euro neer, een ongelooflijke 200 euro meer dan voor de Nexus 6.

[related_article id=”158901″]

Goedkoop
In vergelijking met andere ultra high-end smartphones kan je de Nexus 6 met wat goede wil een koopje noemen, al blijft 649 euro een stevige hoeveelheid geld voor een telefoon. Dat wil niet zeggen dat een dergelijk toestel z’n prijs niet kan waard zijn. Onze redacteur was immers lyrisch over de Note 4. Of ook de Nexus 6 een berg euro’s verdient lees je hier zodra we het toestel in handen krijgen.

De Nexus 6 kan je binnenkort bestellen via de Play Store. Wie voor het eindejaar bestelt, krijgt een half jaar Google Music All Access gratis, een cadeau ter waarde van zo’n 60 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business