Nieuws

Apple-tool lost iMessage-probleem op

Voormalige iPhone-eigenaren kunnen met een nieuw hulpmiddel van Apple de berichtendienst iMessage uitschakelen.

Mensen die hun iPhone de deur uitdeden om met een toestel dat draait op een ander besturingssysteem verder te gaan, ondervonden allemaal hetzelfde probleem met iMessage. Apple komt nu met de oplossing.

Het bedrijf heeft de afgelopen dagen stilletjes een nieuw hulpmiddel geïntroduceerd om een van de grootste problemen van voormalige iPhone-eigenaren op te lossen: kwijtgeraakte berichten.

[related_article id=”158256″]

Onderling communiceren
Het probleem begint wanneer iPhone-gebruikers zich aanmelden voor iMessage. Deze dienst, die Apple in 2011 introduceerde, helpt iPhone-eigenaren onderling te communiceren via datanetwerken of wifi, in plaats van via het mobiele netwerk. Om dit te doen houdt Apple het telefoonnummer van de gebruikers bij, zodat het naar iMessage kan overstappen wanneer iPhone-gebruikers een bericht naar elkaar versturen.

Wat gebeurt er als je niet langer gebruikmaakt van een iPhone? Tot nu toe moest je iMessage uitschakelen op je oude toestel voordat je overstapte naar een apparaat met Android, Windows Phone of Blackberry. Voor sommige gebruikers wordt op deze manier het probleem echter niet verholpen.

Zoekgeraakte berichten
Een groep boze voormalige iPhone-eigenaren heeft Apple aangeklaagd over dit probleem. Daarbij klaagden ze dat berichten via iMessage zoekraken en nooit bij hen aankomen. De verzender denkt dat het bericht gelezen wordt, terwijl het nooit op het nieuwe toestel van de ontvanger arriveert.

Apples nieuwe tool neemt je aan de hand en helpt stap voor stap bij het uitschrijven bij iMessage. Dit gaat alleen op voor mensen die nog beschikken over hun iPhone. Mensen die hun oude toestel niet meer hebben, kunnen hun telefoonnummer invoeren op de website. Vervolgens krijgen ze een code die ze moeten invullen om hun keuze te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business