Nieuws

Blackberry maakt je iPhone of Androidtoestel veiliger

Blackberry Enterprise Server 12 maakt beveiligde groepssamenwerking en tweestapsverificatie mogelijk op Blackberry-, iOS- en Android-apparaten.

Blackberry gaat zijn software op meerdere platformen aanbieden. Het bedrijf heeft de details daarover onthuld tijdens een event in San Francisco.

Blackberry gaat door moeilijke tijden (hoewel er beterschap lijkt aan te komen) en kampt met dalende marktaandelen en zware concurrentie. De nieuwe strategie moet de Canadese onderneming weer in rustiger vaarwater brengen.

[related_article id=”158578″]

De nieuwe Blackberry Enterprise Service 12 zal, naast de eigen smartphones, ook veiligheidsfeatures op iOS- en Androidapparaten ondersteunen. Er komt ook een samenwerking tussen Blackberry en Samsung waarbij de Canadezen de communicatiestromen op Samsung-telefoons volledig zullen beveiligen.

Blackberry kondigde ook enkele nieuwe features in BES 12 aan, met de focus op de scheiding tussen bedrijfsinfrastructuur en persoonlijke apparaten en het vereenvoudigen van samenwerking.

VPN Authentication

Zo komt er een “VPN Authenthication”-dienst in Blackberry Enterprise Service 12 om werknemers toegang te geven tot bedrijfsdata. Met deze tweestapsverificatie kunnen ze met een druk op de knop van hun iPhone, Androidtelefoon of Blackberry inloggen op de server. Volgens Blackberry mag de oude methode met speciale apparaatjes die willekeurig gegenereerde codes genereren, hiermee naar de vuilbak verwezen worden.

Voor IT-managers betekent dit dat ze meteen controle kunnen nemen over wie toegang krijgt tot het VPN en hoeven ze zich geen zorgen meer te maken over kwijtgeraakte codegeneratoren. De toegang tot het netwerk kan eenvoudig weer ingetrokken worden als een telefoon gestolen of gekraakt wordt.

Worklife

De nieuwe dienst Worklife speelt in op de BYOD-trend: Bring Your Own Device. Worklife is een soort virtuele simkaart die alle persoonlijke data en professionele data op de telefoon strikt gescheiden kan houden (denk aan contacten of bestanden).

De software gaat verder dan gewoon silo’s optrekken tussen de gegevens. De kosten voor het bellen naar een professioneel contact worden bijvoorbeeld op de bedrijfsrekening gezet. Wie naar een persoonlijke vriend belt, moet zelf betalen. Hetzelfde geldt ook voor mobiel internetten. Het schakelen tussen een persoonlijk en professioneel account gaat met een druk op de knop.

BBM Meetings

BBM Meetings lijkt erg op de groepschatfunctie die al in BBM zit, maar heeft toch enkele opmerkelijke features. De app komt beschikbaar voor iOS, Android en Blackberry 10, en ook voor Windows en Mac.

Je kan gewone tekstchats in één moeite omvormen tot videomeetings. De persoon die de meeting opzet wordt dan de host, hij kan andere deelnemers bijvoorbeeld het zwijgen opleggen of uit de meeting gooien.

Je kan in een meeting bestanden delen of andere deelnemers laten zien wat er op jouw scherm gebeurt of zelfs complete presentaties geven. Aan een meeting deelnemen is even eenvoudig als een telefoon beantwoorden: wanneer een meeting start, begint je gsm te rinkelen en word je meteen doorgeleid.

Aan BBM Meetings kan je gratis deelnemen, maar om een meeting op te zetten en te leiden, moet je een abonnement nemen van 12,50 dollar per maand. 

AndroidbbmbesBeveiligingblackberrybusinessenterpriseiosnieuwsprivacyworklife

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals