Nieuws

Snapchat wordt betaaldienst

De populaire berichtendienst wil op de markt van mobiele betalingen springen met de nieuwe service Snapcash.

Snapchat, de populaire berichtendienst waarmee je foto’s kan versturen die onmiddellijk na bekijken weer verdwijnen, wil je geld beheren. Het bedrijf lanceert de nieuwe dienst Snapcash, die mobiele betalingen via de app toelaat.

Snapcash werd ontwikkeld in samenwerking met Square, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van mobiele betalingen. Die bracht eerder Square Cash op de markt, waarmee je via e-mail geld naar vrienden kan sturen door het bedrag in te vullen in de onderwerpregel. De nieuwe betaaldienst van Snapchat is geïnspireerd op dat concept.

[related_article id=”161563″]

Voorlopig is de dienst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Om er gebruik van te maken, moet je je bankkaart koppelen aan je Snapchat-account. De bescherming van je betaalgegevens is voor rekening van Square. Eenmaal gekoppeld kan je geld sturen naar vrienden door in de chat een dollarteken te typen, met daarachter het gewenste bedrag. Een druk op de groene knop en Square zorgt ervoor dat het geld onmiddellijk wordt overgeschreven.

De markt van mobiele betalingen is in volle groei en steeds meer bedrijven komen met hun eigen alternatief op de markt. Het is op zich dus niet zo gek dat ook Snapchat een deel van de koek wilt, al is het wel nog de vraag of gebruikers hun betaalgegevens zomaar aan de app willen toevertrouwen, gezien de bedenkelijke reputatie van het bedrijf met betrekking tot het beschermen van gebruikersgegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business