Nieuws

Apple geeft ontwikkelsoftware vrij voor Watch

In afwachting van de lancering van de Watch kunnen ontwikkelaars alvast apps maken voor Apples slimme horloge. Het bedrijf heeft daarvoor Watchkit vrijgegeven.

Voor de ontwikkelaars die aan apps willen werken voor zijn Watch, heeft Apple een softwaredevelopmentkit (SDK) vrijgegeven.

De iOS 8.2 bèta-SDK bevat Watchkit en is vanaf nu beschikbaar voor leden van het iOS Developer Program. De Watchkit-site bevat programmeergidsen, richtlijnen voor de interface, templates en dergelijke. Vanaf volgend jaar zullen ontwikkelaars ook eigen apps voor het horloge kunnen bouwen, dus die losstaan van de iPhone.

[related_article id=”158256″]

Innovatieve apps nodig
Apple zou wat graag willen dat ontwikkelaars met nieuwe en innovatieve apps voor zijn Watch voor de dag komen. “Ontwikkelaars kunnen notificaties maken waarop gebruikers kunnen reageren of antwoorden, rechtstreeks op hun horloge”, zegt Phil Schill, de marketingbaas van Apple.

“Denk aan het licht uitdoen nadat ze het huis uit zijn, vluchtschema’s raadplegen op het vliegveld of hun reisweg aanpassen als de bus of trein te laat is. Met Glances (kleine widgets met informatie die je min of meer met Google Now kan vergelijken) kan je gebruikers de meest relevante informatie laten zien, zoals de laatste nieuwsberichten, het status van hun alarmsysteem of de volgende stap in hun favoriete recept.”

Intieme belevenis
Enkele grote namen hebben zich al op Watch gestort, Instagram bijvoorbeeld. Volgens topman Kevin Systrom is Instagram op de Watch een “nog intiemere belevenis”. Via de notificaties kan je bijvoorbeeld met een foto ‘liken’ of reageren met een emoji. Je kan ook een lijst krijgen met de nieuwste foto’s van je vrienden, nieuwe gebruikers volgen en je eigen ‘likes’ en commentaren bekijken.

American Airlines heeft dan weer een app gemaakt die je eraan herinnert dat het tijd is om naar het vliegveld te vertrekken. Ook houdt deze app je op de hoogte als het vliegtuig bijvoorbeeld naar een andere gate verhuisd is, waar je naartoe moet op je tussenlanding of wanneer het instappen begonnen is. Reizigers kunnen in het vliegtuig ook zien waar ze zich precies bevinden, zelfs op tien kilometer hoogte. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business